Za doniranu krv ulaznice za festival - Volim Podgoricu

Za doniranu krv ulaznice za festival

Skoro 100 osoba učestvovalo je u akciji dobrovoljnog davanja krvi koju su organizovali Zavod za transfuziju i “Sea dance”, a kao znak pažnje dobili su jednodnevne ulaznice za festival.

“Raduje nas što je učešće u akciji uzeo veliki broj mladih ljudi, koji su prvi put donirali krv i time postali dio porodice dobrovoljnih davalaca krvi. Veliku zahvalnost dugujemo organizatorima festivala, a nadamo se da će i drugi društveni subjekti, prema kojima smo uputili slične inicijative, prepoznati značaj uloge dobrovoljnih davalaca krvi u zdravstvenom sistemu Crne Gore”, rečeno je “Vijestima” iz Zavoda.

Građani su mogli da daju krv od ponedjeljka do petka u osam gradova.

Prema njihovim podacima, u akciji je ukupno učestvovao 91 davalac krvi, od čega je više od polovine dalo krv u Podgorici – 54.

U Kotoru je u akciji učestvovalo 19, u Nikšiću devet, Baru četvoro, Beranama tri a na Cetinju dvije osobe.

Nije bilo davalaca u Bijelom Polju i Pljevljima.

Cilj akcije bilo je motivisanje građana da doprinesu obezbjeđivanju potrebnih zaliha krvi i pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija.

“Ljudski životi i dobročinstvo nemaju alternativu, zato se darivanja krvi moramo sjetiti ne samo u hitnim situacijama, kada je našem bližnjem neophodna ova dragocjena tečnost, nego i tokom cijele godine, kad god se osjetimo zdravim i sposobnim da učinimo humano djelo. Dobrovoljno davalaštvo krvi djelatnost je od opšteg društvenog značaja, a građani svojim doprinosom jačaju ideju solidarnosti, šire humanu misiju i porodicu dobrovoljnih davalaca”, rečeno je ranije iz Zavoda.

Šesto izdanje “Sea Dancea” održaće se od petka, 30. avgusta do nedjelje 1. septembra u Buljarici a, između ostalih, nastupiće David Guetta, “Disciples”, Robin Schulz i “Ofenbach”.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com