DODIK PONO U AKCIJI: Pjevao i poručio: Živjela Republika Srpska, živjela Srbija (VIDEO) - Volim Podgoricu

DODIK PONO U AKCIJI: Pjevao i poručio: Živjela Republika Srpska, živjela Srbija (VIDEO)

U jeku političke krize i nadmudrivanja bh. lidera koji kroje sudbinu građana, prvi čovjek SNSD-a Milorad Dodik danas je na Manjači prvo govorio o “političkom Sarajevu”, a zatim se pod šatorom uz čašicu alkohola latio mikrofona i otpjevao nekoliko pjesama.

Manifestacija “Kočićev zbor” tradicionalno se obilježava posljednje nedjelje u augustu svake godine. Član Predsjedništva BiH danas je na Manjači poručio da “za 10 mjeseci otkako radi u Sarajevu shvata bolje nego ikada šta je Kočić pisao”.

“Ponovo čitam Kočića i uviđam da se politika u Sarajevu za sto godina nije bitno promijenila. Politika je ista, samo su se akteri promijenili”, istakao je Dodik.

https://twitter.com/InfoSrpska/status/1165591856572436482

Milorad Dodik je ispod šatora na zboru na Manjači zapjevao “Pukni zoro”

https://twitter.com/InfoSrpska/status/1165586938298077189

“Živjela Republika Srpska, živjela Srbija, živio Kočić”, uzviknuo je Dodik pred posjetiocima zbora, a nedugo zatim je uslijedio i njegov pjevački performans.

Pjevao je Dodik između ostalog pjesme “Oj Srbijo, ne treba ti više, pola Bosne ćirilicom piše”, “Pukni zoro” i “Volimo te Republiko Srpska”.

Dodika već u utorak očekuje vanredna sjednica Predsjedništva BiH na kojoj će biti razmatran mandatar za novi sastav Vijeća ministara BiH.

Ishod sjednice se već može predvidjeti s obzirom da Šefik Džaferović i Željko Komšić neće podržati izbor Zorana Tegeltije ako Dodik ne glasa za slanje ANP-a u Brisel.

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com