Noletu se žurilo, pa ekspresno razbio Baenu za drugo kolo US Opena! - Volim Podgoricu

Noletu se žurilo, pa ekspresno razbio Baenu za drugo kolo US Opena!

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u drugo kolo US Opena pobjedom nad španskim igračem Robertom Karbaljesom Baenom u tri seta 6:4, 6:1, 6:4.

Dvojica igrača se nikada ranije nisu sastajala i žreb je odlučio da 76. teniser planete “udari” na prvog već na startu turnira. I već na početku ga je Đoković stavio na velike muke. Uzeo je rutinski prvi gem u meču, a onda je deset minuta “davio” Baenu i pokušavao da napravi prvi brejk u meču.

Tri brejk šanse je ispustio, Baena je pritom pogodio i vrh mreže koji se odbio u Noletovo polje pa je uz pomoć “zvijezda” izjednačio na 1:1.

Španac je u početku dobro servirao i kako je vrijeme prolazilo u prvom setu bivao je sve bolji iz polja. Novak je igrao agresivno i slao je dublje lopte od rivala pa je u finišu seta to i materijalizovao i brejkom u desetom gemu osvojio prvi set.

Često je izlazio na mrežu i pokušavao da igra bliže linijama da bi mogao da ide napred. Taktika se isplatila, ali je Novak prvi brejk u drugom setu za 2:0 napravio zahvaljujući dvema vezanim duplim greškama, a onda i promašenim tvinerom Španca.

Od tog trenutka, Novak je počeo da dozira i igra koliko mu je potrebno da bi sačuvao prednost. Njegov protivnik je relativno lako smanjio zaostatak, ali je onda opet popustio u šestom gemu pa je Novak posle 26 minuta poveo 5:1 i ekspresno riješio i drugi set u svoju korist.

U trećem se Baena malo razigrao, ali gotovo isključivo u poenima kada je Đoković to dozvoljavao ili kada je Španac pogađao jake servise. Španac je tada i prvi put od početka meča poveo sa 1:0, a onda i sa 2:1. Servisima je otklanjao dileme ko osvaja poen sve do petog gema.

Tada je Novak odigrao odličan ritern za 30:40 i prvu brejk loptu. Baena je u narednom poenu krenuo napred, uhvatio Novakov pasing šot na mreži, ali ga poslao malo preko osnovne linije za brejk i vođstvo Đokovića 3:2.

Brzo je potvrdio prednost Đoković, Baena se izvukao dobrim servisima i stigao do 4:3. Novak je u desetom gemu imao šansu za meč loptu pri rezultatu 40:40, ali je promašio relativno lak forhend i Baena je potom smanjio na 5:4.

To mu međutim nije pomoglo da se spase, pa je Novak posle sat i 46 minuta uspešno počeo odbranu titule osvojenu prošle godine protiv Huana Martina Del Potra.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com