Potrošnja struje u julu za 14% veća nego u junu - Volim Podgoricu

Potrošnja struje u julu za 14% veća nego u junu

Korisnici elektrodistributivnog sistema su u julu preuzeli ukupno 245.453.448 kWh električne energije, što je oko tri odsto više u odnosu na isti period prošle godine i oko 14 odsto više u odnosu na jun.

Najviše električne energije, ili gotovo 35 odsto, distribuirano je korisnicima na području Podgorice, Danilovgrada i Cetinja (Region 2).

Prethodnog mjeseca je očitano ukupno 372.997 mjernih mjesta, ili 93 odsto od ukupnog broja (neočitana mjerna mjesta nalaze se u objektima koji nijesu stalno nastanjeni). Procenat očitanosti na mjernim mjestima koja su opremljena novim, elektronskim brojilima je 99 odsto.

Ekipe Sektora za održavanje su u julu 2.229 puta intervenisale na terenu. Vrijednost radova na održavanju elektro-energetskih objekata iznosila je oko 205.723 hiljada eura.

Tokom juna i jula završeni su radovi na izgradnji 20 objekata za distribuciju električne energije čija je vrijednost oko 508 hiljada eura, od čega je najviše sredstava izdvojeno za rekonstrukciju i izgradnju šest trafo-stanica na području ulcinjske opštine. U navedenom periodu bila je aktuelna i izgradnja 11 distributivnih objekata ukupne vrijednosti oko 865 hiljada eura

Na distributivnu mrežu je tokom jula priključen 1.014 novi korisnik.

Prethodnog mjeseca na području Crne Gore je ugrađeno 2.861 novih, elektronskih brojila. Ukupan broj mjernih mjesta u Crnoj Gori koja su opremljena elektronskim brojilima na daljinsko upravljanje je oko 312 hiljada, čime je pokriveno oko 78 odsto konzuma.

Osnovna djelatnost CEDIS-a je distribucija električne energije, izgradnja i održavanje distributivnih objekata i mreže. CEDIS distribuira električnu energiju za oko 397 hiljada korisnika na području Crne Gore.

2 komentara

  1. I’d have to check with you here. Which isn’t something Which i do! I quite like reading a post that can make people believe. Also, thanks for allowing me to comment!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com