VUKANOVIĆ JUNAK ZVEZDE: Crveno-bijeli su u Ligi šampiona!!! - Volim Podgoricu

VUKANOVIĆ JUNAK ZVEZDE: Crveno-bijeli su u Ligi šampiona!!!

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u Ligu šampiona drugu sezonu zaredom zlata vrednim remijem sa švajcarskim Jang Bojsom na stadionu Rajko Mitić 1:1!

Strelac za Zvezdu bio je Aleksa Vukanović koji se i u odbrani i u napadu pokazao kao dobar izbor Vladana Milojevića, dok su Jang Bojsi svoj pogodak upisali auto-golom El Fardu Bena.

Srpski tim je pred oko 50.0000 svojih navijača izborio elitno takmičenje u tvrdoj utakmici u kojoj je prvo poluvrijeme bilo vrlo nezanimljivo, a drugo napeto do 98. minuta kada je sudija Entoni Tejlor konačno odsvirao kraj za veliko slavlje svih na Marakani.

Ni jedni ni drugi nisu bili posebno opasni u prvih 45 minuta što je jasno i po broju šuteva ka golu rivala. I Zvezda i Jang Bojsi su imali po tri takva udarca, s tim što je samo jedan završio u okviru gola.

Odbranio ga je sjajnim refleksima golman Crvene zvezde Milan Borjan u 34. minutu kada je posle prekida pored kaznenog prostora direktno na gol šutirao Mišel Ebišer.

Gosti su doduše u prvih dvadesetak minuta konstantno “zujali” oko kaznenog prostora domaćih i držali loptu, dok se Zvezda mučila da je iznese i napad pokrene iz zadnje linije.

Organizacija je po običaju bila prepuštena Marku Marinu koji je uz Matea Garsiju i Marka Gobeljića na desnoj strani pokušavao da napravi razliku.

Bilo je tu nekoliko centaršuteva koji su obećavali, te jedan šut Rodića preko gola posle odbitka, ali je to bilo sve u poluvremenu koje je rezultatski savršeno odgovaralo Crvenoj zvezdi.

Jedini problem pred nastavak je bila činjenica da su i Miloš Degenek i Nemanja Milunović i Marko Gobeljić već do 32. minuta svi dobili po žuti karton, pa je jedini Rodić bio bez javne opomene u odbrani srpskog šampiona.

Drugo poluvrijeme je počelo kao sušta suprotnost prvog. Jang Bojs je napao po desnom krilu odakle je loptu dobio Ebišer i opasno šutirao malo preko gola Borjana.

U narednih nekoliko minuta je Asale bio malo sebičan pa je šutirao iz neizgrađenih situacija i olakšavao odbrani Zvezde. Crveno-bijeli su do 55. minuta prilično lako odbijali napade gostiju, a onda im je Borjan umalo dao poklon.

Lopta je išla ka njemu visoko i polako, on je nekako ispustio pred gol liniju i umalo dao čudan auto-gol. Od tog trenutka Zvezda je krenula napred i u 59. minutu Marko Marin je ubacio loptu u prostor za Rodića.

Djelovalo je da Rodić neće stići pas, ali je umjesto toga idealno poslao loptu u peterac gdje je bio Aleksa Vukanović i glavom je savladao Von Balmosa za 1:0.

Usledilo je nekoliko izmena pa su se na terenu našli i Miralem Sulejmani i Gijom Oaro pa Bojsi ofanzivnije nisu mogli da igraju. Fasnaht je u 64. i 66. minutu dvaput šutirao i prva šansa je bila vrlo opasna jer je igrač Bojsa bio sam i na oko 16 metara od gola.

Pucao je pored stative, pa nije bilo opasnosti po srpski tim. Zvezda je nakon toga počela da čuva loptu sve do 76. minuta kada je Marin dobro centrirao iz prekida i ali je malo falilo njegovom saigraču da stigne do lopte prije golmana Bojsa.

FK Crvena zvezda - FK Jang Bojs

Foto: Marko Jovanović

Jang Bojs je uz mnogo sreće izjednačio u 82. minutu. Janko je sa 18 metara šutnuo “žabicu” koja je išla pored gola, ali ju je usput glavom u svoju mrežu skrenuo Ben i rival Zvezde je izjednačio.

Ben je dva minuta kasnije imao šansu da u situaciji jedan na jedan iskosa pogodi i tuđu mrežu, ali to nije uradio. Do kraja se Zvezda uglavnom branila, Oaro je opasno šutirao u drugom minutu sudijske nadoknade.

Zvezda se do kraja grčevito branila, Jang Bojs je jalovo napadao pa će se “mušema” i na jesen tresti na stadionu “Rajko Mitić”.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com