PONUDE DO 16. SEPTEMBRA: “Monteput” raspisao drugi tender za struju duž auto-puta - Volim Podgoricu

PONUDE DO 16. SEPTEMBRA: “Monteput” raspisao drugi tender za struju duž auto-puta

“Monteput” je raspisao drugi tender za izgradnju energetske infrastrukture duž prve dionice auto-puta od Smokovca do Mateševa, a zainteresovani ponuđači ponude mogu dostavljati do 16. septembra. Tog dana će se obaviti i otvaranje ponuda na drugom ubrzanom tenderu.

Prvi tender za nabavku vrijednu 38,23 miliona eura poništen je 19. avgusta nakon što je Komsija za vrednovanje ponuda utvrdila da nijedna od dvije pristigle ponude domaćih firmi „Electro team” i „Novi Volvox“, sa partnerskim kompanijama iz Švajcarske i Njemačke nije ispravna.

Kako piše u tendrerskoj dokumentaciji predmet javne nabavke su radovi koji obuhvataju izgradnju trafostanice „Autoput 1” sa priključnim dalekovodima, trafostanica „Autoput 2“ sa priključnim dalekovodima i trafostanice 20/0,4 kV sa kablovskim razvodom 20 kV i sistemom daljinskog upravljanja za napajanje objekata

Procijenjena vrijednost trafostanice „Autoput 1” sa priključnim dalekovodima i uračunatim PDV-om je 9,8 miliona eura, druga trafostanica „Autoput 2“ sa priključnim dalekovodima i uračunatim PDV-om je procijenjena na 8,7 miliona eura, a izgradnja TS 20/0,4 kV sa kablovskim razvodom 20 kV i sistemom daljinskog upravljanja za napajanje objekata duž trase auto-puta Bar-Boljare, dionica Smokovac-Mateševo sa uračunatim PDV-om je procijenjena na 19,6 miliona eura.

Radovi se izvode po sistemu „ključ u ruke“, što znači da se izvođač, samostalno obavezuje da obavi sve radove potrebne za izgradnju i upotrebu objekata u njihovoj funkcionalnoj cjelovitosti, odnosno da ugovorena cijena obuhvata vrijednost svih nepredviđenih i viškova radova, a isključuje uticaj manjkova radova na ugovorenu cijenu.

Rok za završetak prve dionice je bio maj ove godine, ali je zbog kašnjenja radova pomjeren za kraj septembra naredne godine. Svako dalje komplikovanje ili odgađanje tenderske procedure za izgradnju energetske infrastrukture ugrožava novi zacrtani rok završetka radova na dionici auto-puta.

Izgradnja energetske infrastrukture jedan je od dodatnih radova na auto-putu koji nisu bili sastavni dio ugovora o izgradnji. Taj posao je povjeren “Monteputu”, a biće finansiran iz kredita koji je obezbijedio Investiciono-razvojni fond (IRF). Ukupni iznos kredita je 38,23 miliona eura.

Izvršni direktor “Monteputa” Jonuz Mujević, odgovoran je za ovaj tender i sve ono što će se u vezi sa postavljanjem energetske infrastrukture auto-puta dešavati u narednoj godini dana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com