Milion eura za rješavanje stambenog pitanja zaposlenih u UIKS-u - Volim Podgoricu

Milion eura za rješavanje stambenog pitanja zaposlenih u UIKS-u

Vlada Crne Gore će uložiti 1,1 milion eura za rješavanje stambenog pitanja zaposlenih u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS).

To je predviđeno Predlogom sporazuma, na kojem rade predstavnici Vlade i Sindikalne organizacije UIKS-a.

Kako se navodi u saopštenju, ovaj iznos će vjerovatno biti podijeljen u pet tranši, pa će 300.000 eura biti uloženo ove godine, a po 200.000 naredne četiri godine.

“U Upravi za izvršenje krivičnih sankcija je zaposleno 517 službenika. Pošto u posljednjih 20 godina nije bilo rješavanja stambenih potreba u Upravi i imajući u vidu činjenicu da je prosječna zarada zaposlenih od 350 eura do 750 eura, nameće se potreba da je nužno pristupiti podršci u rješavanju stambenih pitanja zaposlenih kao socijalnom pitanju koje snaži materijalni položaj zaposlenih i njihov integritet imajući u vidu težinu poslova i svakodnevne izazove poslova koji rade u ambijentu malog broja službenika i sve složenijoj zatvoreničkoj strukturi, navedeno je u Informaciji o obezbjeđivanju podrške za rješavanje stambenih potreba zaposlenih u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija”, navode iz Sindikalne organizacije UIKS-a.

Uplatom ovih iznosa, navode iz te Sindikalne organizacije, “stvara se mogućnost da se pristupi realizaciji projekata stambene izgradnje za zaposlene u UIKS, pri čemu je nužno da cijenu kvadrata stambenog prostora zadržimo na nivou ekonomskih mogućnosti zaposlenih u Upravi, kao i da jedan broj stambenih pitanja bude riješen stambenim kreditom s obzirom na to da je jedan broj zaposlenih sagradio individualne stambene prostore koji zahtijevaju adaptaciju i legalizaciju”.

“Prilikom određivanja visine iznosa novčanih sredstava koje bi Vlada bila u obavezi da uplaćuje Stambenoj zadruzi Sindikalne organizacije Uprave za izvršenje krivičnih sankcija rukovodili smo se finansijskim procjenama koje su bile osnova za identične stambene projekte Vlade sa Sindikatom bezbjednosnih institucija u iznosu od 400.000 eura godišnje u kojim službama je i do sada vršeno ulaganje za rješavanje stambenih potreba dok to nije bio slučaj sa zaposlenim u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija”, pojašnjeno je u saopštenju.

Vijesti

2 komentara

  1. Remarkably! It is like you read my mind! A person seem to know therefore much relating to this, exactly like you authored it in it or something. We believe which you can do with a few images they are driving the message house a bit, besides that, this is great blog. A exceptional read. I will certainly revisit once more.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com