GRADSKI ARHITEKTA ODOBRIO: Sedmospratnica Aca Đukanovića može na obali Ribnice - Volim Podgoricu

GRADSKI ARHITEKTA ODOBRIO: Sedmospratnica Aca Đukanovića može na obali Ribnice

Đukanović je trgovao zgradu Direkcije pošte 2007. godine, kada je Telekomu za nju platio 1,1 milion eura.

Glavni gradski arhitekta Podgorice Filip Aleksić dao je saglasnost Acu Đukanoviću na idejno rješenje rekonstrukcije i dogradnje zgrade nekadašnje Direkcije pošte i izgradnju sedmospratnice na obali rijeke Ribnice.

Idejno rješenje bratu predsjednika države Mila Đukanovića radio je Republički zavod za urbanizam i projektovanje (RZUP), firma u kojoj je Aco većinski vlasnik.

Aleksić je potpisao dvije saglanosti – za dogradnju zgrade Direkcije pošte za jednu etažu i gradnju novog sedmospratnog objekta, koji će biti prislonjen uz postojeći i zajedno s njim činiti jednu cjelinu. U idejnom rješenju piše da će obje zgrade biti mješovite namjene.

“Kako je RZUP projektant i postojećeg objekta koji se rekonstruiše u smislu nadgradnje jedne etaže, vodilo se računa da se ova dva objekta u vizuelnom smislu povežu i da se stvori utisak jedinstvenog objekta“, piše u idejnom rješenju u koje su “Vijesti“ imale uvid.

Prvom saglasnošću aminovano je da postojeća zgrada Direkcije pošte koja ima suteren, prizemlje i dva sprata bude dograđena za jednu etažu. Navodi se da ukupna bruto-građevinska površina rekonstruisanog objekta sa nadograđenom etažom iznosi 2417,54 kvadrata.

Foto: RZUP/ Sedmospratnica i postojeća zgrada činiće cjelinu

Aleksić je dao i zeleno svjetlo da se na susjednoj parceli, pored zgrade Direkcije, započne izgradnja zgrade sa dvije podrumske etaže, suterenom, prizemljem i sedam spratova, ukupne bruto-građevinsk površina od 3.967 kvadrata.

“Glavni ulaz u novoprojektovani objekat se nalazi sa sjeverozapadne strane novoprojektovane ulice. Na nivou prizemlja sa novoprojektovane saobraćajnice se ulazi u auto-lift koji vodi do garaža koje su projektovane u dva nivoa sa 34 parking mjesta”.

Aco Đukanović, većinski vlasnik Prve banke, nedavno je od Sekretarijata za planiranje i uređenje prostora Glavnog grada tražio da mu obračunaju komunalije za izgradnju novog objekat, kao i dogradnju postojećeg.

Đukanović je trgovao zgradu Direkcije pošte 2007. godine, kada je Telekomu za nju platio 1,1 milion eura.

Parcelu do zgrade na kojoj će graditi sedmospratnicu kupio je od porodice Lisičić za više od 300.000 eura.

Kako su “Vijesti” pisale krajem prošle godine, počele su pripreme za građenje nove zgrade, odnosno raščišćen je teren za novu saobraćajnicu kojom bi se dolazilo do kompleksa.

Đukanović je godinama izdavao zgradu nekadašnje Direkcije pošte Agenciji za zaštitu ličnih podataka i Zavodu za meteorologiju, a na osnovu toga je za nekoliko godina prihodovao više od pola miliona eura.

(Vijesti)

2 komentara

  1. Što ne može Aco da gradi sa građevinskom dozvolom,kada moj komšija kopa temelje za radionicu za farbannje auta, u stvari proširuje postojećui,te me truje godinama,naravno bez građevinske dozvole.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com