IZMJENA IZBORNOG ZAKONODAVSTVA: Bošnjaci insisitiraju da dijaspora glasa u ambasadama - Volim Podgoricu

IZMJENA IZBORNOG ZAKONODAVSTVA: Bošnjaci insisitiraju da dijaspora glasa u ambasadama

Bošnjačka stranke BS saopštila je da ne odustaju od inicijative da u predstojećem procesu izmjena izbornog zakonodavstva treba izglasati rješenje da se dijaspori omogući da glasa u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Crne Gore.

To je, kako saznaje Dan, jedan od glavnih ciljeva BS-a u susret izmjenama izbornog zakonodavstva.

Takvu inicijativu BS je ozvaničila još prošle godine, ali kako proces izmjena nije započeo, nije poznato ni kakve su reakicje drugih političkih parlamentarnih subjekata.

Poslanik BS-a Ervin Ibrahimović je izjavio zaDan da očekuju da će i drugi politički subjekti podržati jačanje spone između države i dijaspore.

“Naravno da ćemo se zalagati za sve one vrijednosti za koje mislimo da doprinose jačanju države i spone države i dijaspore. Očekujemo da i ostale kolege njeguju iste vrijednosti”, naglasio je Ibrahimović.

On je ranije obrazlažući zalaganja BS-a rekao da je neophodna autentična zastupljenost u crnogorskom parlamentu. Naglasio je da će posebnu pažnju posvetiti zaštiti i unapređenju manjinskih prava, kao, na primjer, prava na autentičnu zastupljenost u Skupštini Crne Gore i skupštinama u jedinicama lokalne samouprave, te prava na srazmjernu zastupljenost u javnim službama i organima državne vlasti. Potom slijedi zalaganje za mogućnost da dijaspora može da glasa udiplomatsko-konzularnim predstavništvima.

Dan

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com