NOVI DEBAKL NAŠIH: I Novi Zeland prejak za Crnu Goru - Volim Podgoricu

NOVI DEBAKL NAŠIH: I Novi Zeland prejak za Crnu Goru

Drugi poraz Crne Gore na Mundobasketu – poslije Grčke i Novi Zeland bio je bolji od naših košarkaša 93:83, pa su šanse za plasman u drugu fazu sada samo teoretske.

Naš tim je, kao i u prvoj utakmici, imao dosta defanzivnih problema, što je šuterska reprezentacija kakva je Novi Zeland, znao da iskoristi.

Tokom većeg dijela meča naš tim je zaostajao. Na poluvremenu smo bili na minus devet, ali je u trećoj četvrtini crnogorski tim odigrao najbolju dionicu na šampionatu.

Odbrana je bila snažna, rješenja u napadu odlična i kao epilog takve igre samo minus od poena pred posljednju četvrtinu.

Povela je Crna Gora pogotkom Petra Popovića na početku završnog kvartala, ali su potom Novozelanđani vezali tri trojke i praktično prelomili utakmicu.

Uz to, tokom cijelog meča ni kriterijum suđenja nije išao na ruku našim momcima, a pred kraj prvog dijela je zbog dvije tehničke greške isključen selektor Zvezdan Mitrović.

Nikola Ivanović ubacio je 18 poena i podijelio sedam asistencija, Nikola Vučević je uz 15 koševa imao i devet skokova, Bojan Dubljević je postigao 13 poena i imao 12 uhvaćenih lopti, dok je 13 koševa zabilježio i Petar Popović.

Sa druge strane 25 poena Korija Vebstera, a 20 Isaka Fotua.

Crna Gora će prekosjutra od 10 sati igrati protiv Brazila.

1 komentar

  1. Reprezentacija kao da je došla samo da kupi najnovije Gocci trenerke i Adaddis patike….

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com