Septembarski repertoar „srca kulture grada“ - Volim Podgoricu

Septembarski repertoar „srca kulture grada“

 

Nakon uspješno realizovanih kvalitetnih 250 programa tokom sedam mjeseci i zaslužene ljetnje pauze, Kulturno – informativni centar „Budo Tomović“ u svom prepoznatljivom ritmu, startuje sa jesenjom programskom sezonom.

Kreativni tim „srca kulture grada“ pripremio je brojne, raznovrsne kulturno – umjetničke programe u kojima će tokom cijelog mjeseca nesumnjivo uživati naša vjerna, probirljiva publika, svih generacija.

Već večeras, 2.septembra najavljujemo dva programa. Domaćini smo prve samostalne izložbe mlade umjetnice Milene Vukčević pod nazivom ”Tren” koja će se moći pogledati do 10. septembra u našem izložbenom holu. Takođe, noćas od 20h, priredićemo i premijerni koncert sastava SPONA – Dušan Popović Lipovac koji će se predstaviti izvedbama balkanske muzike prožetom elementima flamenka.

U okviru našeg muzičkog programa i redovnog ciklusa „Mladi talenti“ nastavljamo da afirmišemo mlade i talentovane muzičare, pa najavljujemo 5. septembra koncert klavirskog trija u sastavu Kosta Popović (violončelo), Luka Perazić (violina) i Simo Šišević (klavir). Sa zadovoljstvom najavljujemo i koncert istaknute američke džez umjetnice Lorin Taliz, koja će nastupiti sa svojim ansamblom Novel Idea 23. septembra na našoj velikoj sceni, a zahvaljujući programu američke vlade American Music Abroad, i posredstvom Ambasade SAD-a u Podgorici.

Za filmske sladokusce, naš filmski segment biće u znaku tradicionalne revije „Zlatne komedije“ koju organizujemo šesti put, a projekcije komedija biće upriličene od 23. do 25. septembra u kultnoj sali Dodest.
Međunarodna saradnja obilježiće i ovaj mjesec, pa ćemo u partnerstvu sa ukrajinskom organizacijom ADRUM prirediti manifestaciju Dani ukrajinske muzike, 30. septembra i 1. oktobra. (više podataka u narednih desetak dana).

U okviru manifestacije „Dani Brazila u Podgorici“ u našoj multimedijalnoj sali će 11. septembra biti organizovano interaktivno predavanje eminentnih brazilskih pofesora na temu „Turizam u Brazilu izvan fudbala, karnevala i sambe”.
Radove akademskog slikara Selvera Kardovića predstavićemo u okviru izložbe koja će biti otvorena 17. septembra.

Kao i prethodnih godina, ugostićemo sjajne lutkarske predstave u okviru osmog Međunarodnog festivala lutkarstva koji se održava od 11. do 15. septembra. Bićemo domaćini i dijela programa koji se održavaju u okviru Festivala internacionalnog alternativnog teatra (FIAT) koji ove godine traje od 9. do 17. septembra. Oba festivala realizuju se u okviru manifestacije Podgoričko kulturno ljeto 2019.

Najmlađa publika uživaće i u ovogodišnjem izdanju Međunarodnog festivala dječje pjesme “Naša radost” koji će biti upriličen 28. septembra u velikoj sali KIC-a.
Ljubitelji teatra biće u prilici da pogledaju nekoliko predstava – 3. septembra ugostićemo predstavu ‘’Književno veče’’ u produkciji dramskog studija Centra za kulturu Rožaje, a u režiji Dragana Koprivice, dok će 18. septembra u Dodest sali biti odigrana predstava “Zalutali metak”, Dramskog eksperimentalnog studija “Đeca cvijeća”, a u okviru festivala “Oda životu” 2019.
Predstava “Deportacija” u produkciji Kulturnog centra Novi Pazar, a u režiji Gradimira Gojera biće premijerno odigana 24. septembra na velikoj sceni KIC-a.

Dodajemo i to da su u toku radovi na rekonstrukciji sistema plafonske i zidne rasvjete u Velikoj sali.

Više info – Sanela Orahovac, PR služba KIC-a 069 417 029

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com