ŠOFRANAC NE IDE IZ RTCG, ALI TRAŽI PARE: Prevarili su me, radio sam cijelo ljeto, i dobio manju platu - Volim Podgoricu

ŠOFRANAC NE IDE IZ RTCG, ALI TRAŽI PARE: Prevarili su me, radio sam cijelo ljeto, i dobio manju platu

Sportski komentator Radio televizije Crne Gore Nebojša Šofranac poručio je na današnjoj pres konferenciji da menadžment RTCG, polemišući sa njim, svjesno plasira laži i obmane i da će pravdu dokazati na sudu.

On je naveo da nije suspendovan, već da mu je u toj medijskoj kući onemogućeno da radi.

“Nijesam suspendovan, već mi je onemogućeno da radim i to ljudi treba da znaju. Neću igrati njihovu igru, već ću iscrpiti sve pravne mjere. Boriću se pravnim putem, a onda ću vidjeti da li ostajem ili odlazim sa RTCG”, kazao je on.

On je demantovao tvrdnje menadžmenta RTCG, u kojem ga optužuju za neizvršavanje radnih obaveza i navode da je, bespotrebno i svojevoljno, prekidao godišnji odmor da bi radio za, kako tvrde, ljetnji program.

“Ne radi se ni o kakvo ljetnjem programu, već o sportskom. Suština je u tome da se služe serijom obmana, natjerati nekog da se žrtvuje cijelo ljeto, prevariti ga za pare, a onda napisati da to nije ni trebalo. Još u martu sam najavio da sam na raspolaganju u drugoj polovini jula, kad krene SP u vaterpolu i plivanju. Što se tiče košarkaške utakmice Brazil – Novi Zeland, nemam što da izmišljam – nijesam znao da sam delegiran da prenosim taj meč, već sam bio predviđen da radim prenos meča Crna Gora – Grčka, kao i za ostale mečeve naše reprezentacije. Kad sam pitao direktora RTCG Slavka Đurđića postoji li primjer da reporter prenosi neki drugi meč kad radi prenos svoje reprezentacije, on mi je rekao da on za takav primjer ne zna, ali da sam ja i ranije pomjerao granice”, naveo je Šofranac.

On je istakao da mu najviše smeta licemjerje i paradoksi u saopštenjima menadžmenta RTCG i da mu je Đurđić u više navrata obećavao da će mu sporni troškovi prevoza, koje je Šofranac sam finansirao i na kraju došao u situaciju da mora da se zaduži, biti nadoknađeni.

“Na kraju mi je rečeno da će mi ti troškovi biti nadoknađeni 30 odsto većom vraijabilom na platu, a ustvari mi je varijabila, i ne samo meni, bila 30 odsto manja nego inače. To je bio nevjerovatan udarac jer ni dug nisam uspio da pokrijem. To je problem, izazvan lažnim obećanjima i maltretiranjem”, kazao je Šofranac.

Šofranac je u nedjelju na svom Fejsbuk profilu obavijestio javnost da mu je prenos meča Brazil- Novi Zeland posljednji koji je radio na Javnom servisu, ističući da je 11 puta prekidao godišnji odmor i vraćao se da radi u Podgoricu iz Budve, dajući 60 eura dnevno za taksi.

Analitika

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com