“SVAKA LIMENKA SE RAČUNA” NA SEA DANCE-U Napravljena pikselata od 2000 limenki (FOTO) - Volim Podgoricu

“SVAKA LIMENKA SE RAČUNA” NA SEA DANCE-U Napravljena pikselata od 2000 limenki (FOTO)

Kampanja “Svaka limenka se računa” je i ove godine sprovedena na nedavno završenom Sea Dance festivalu u Buljarici. Kampanja je realizovana kroz dugogodišnje partnerstvo sa EXIT fondacijom, a u saradnji sa lokalnim aktivistima NVO “Eko centar Budva”.


Pored sakupljanja limenki, svi posjetioci su bili u prilici da učestvuju u sastavljanju jedinstvene pikselate, dugačke 6 metara. Pikselata je finalno postala mural, sastavljen od 2000 sakupljenih, iskorišćenih limenki u okviru festivalske zone. Pikselata je popunjena već druge festivalske večeri, dok su posljednjeg dana festivala posjetioci uživali u fotografisanju ispred murala.
Limenke se mogu reciklirati u potpunosti i neograničeno, pa se limenka kroz proces reciklaže može ponovo naći u prodaji za samo 60 dana. Reciklažom limenke postižemo uštedu od 95 odsto energije, 95 odsto umanjujemo izduvne gasove, a 97 odsto smanjujemo zagađenje voda.


“Svaka limenka se računa – Every Can Counts” je kampanja koja je prvobitno pokrenuta u Engleskoj, a danas se sprovodi u preko 15 zemalja.

Recan Fondacija za reciklažu limenki sprovodi kampanju u Crnoj Gori od 2013. godine. Kampanja ima za cilj podizanje svijesti o važnosti reciklaže limenki i olakšavanje procesa sakupljanja, kroz partnerstva između proizvođača limenki, proizvođača pića, reciklažne industrije i organizacija za zaštitu životne sredine.

Kroz aktivnosti kampanje sprovode se aktivacije na plažama duž cijele crnogorske obale, festivalske i event aktivnosti, kao i obezbjeđivanje trajnih i privremenih lokacija za prikupljanje limenki.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com