Mirović može u Crnu Goru, najavio tužbu - Volim Podgoricu

Mirović može u Crnu Goru, najavio tužbu

Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore (MUP) je poslije deset mjeseci poništilo rješenje o zabrani ulaska u Crnu Goru srpskom političaru i pravniku Dejanu Miroviću. To je Mirović potvrdio za „Dan” i kazao da se novim rješenjem u potpunosti usvajaju navodi koje je i naveo u tužbi – da nije bilo nikakvih razloga za zabranu ulaska i da ne postoje pravne činjenice ili obrazloženja za takvu totalitarnu mjeru.

– Novo rješenje je inače veoma čudno, donijeto je navodno u martu 2019. godine i potpisala ga je ista zamjenica ministra, Baković, koja je odbila moju žalbu prije toga. Zato osnovano sumnjam da takav postupak i objelodanjivanje novog rješenja tek poslije šest mjeseci imaju za cilj da sakriju činjenicu da je ministar Nuhodžić u crnogorskoj skupštini u julu ove godine govorio da ne postoji zabrana ulaska za velikog srpskog pjesnika Matiju Bećkovića, dvojicu uglednih istoričara i za moju malenkost iako je tada bilo na snazi rješenje o zabrani ulaska u mom slučaju – kazao je Mirović.

On je poručio da će svakako tražiti nadoknadu troškova postupka pred Upravnim sudom, kao i naknadu štete koja je nanijeta njemu i njegovoj porodici zbog primitivnog progona koji je uslijedio nakon objelodanjivanja zabrane.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com