PODGORICA: Drinčić, Vušković i Bulajić tvrde da nemaju veze sa Mujovićem - Volim Podgoricu

PODGORICA: Drinčić, Vušković i Bulajić tvrde da nemaju veze sa Mujovićem

Nikšićani Zoran Drinčić zvani Drina, Branko Vušković zvani Vušak i Miloš Bulajić zvani Gujo tvrdili su juče u Specijalnom državnom tužilaštvu da nijesu članovi kriminalne grupe sugrađanina Radovana Mujovića (30) i da nemaju ništa sa švercom droge.

To je “Vijestima” kazao sagovornik uključen u istragu, dodajući da je Nikšićanima nakon saslušanja određeno zadržavanje do 72 sata.

Njih će u zakonskom roku saslušati sudija za istragu podgoričkog Višeg suda, koji će odlučivati o određivanju pritvora.

Drinčić, Vušković i Bulajić uhapšeni su prije dva dana u nikšićkom naselju Željezara.
Lisice na ruke stavljene su im po nalogu SDT-a, u nastavku policijske akcije “Kargo”, a osumnjičeni su za šverc droge na regionalnom nivou.

“Vijesti” saznaju da u tom predmetu još nijesu završena hapšenja, zbog čega su specijalni tužioci na njega i stavili oznaku tajnosti.

Navodno, istražitelji utvrđuju ko je još, osim do sada uhapšenih Nikšićana i dvojice državljana Srbije, švercovao drogu iz Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu, ali i da li je po Mujovićevom nalogu droga završavala na teritoriji Srbije.

U akciji Sektora kojim rukovodi Zoran Lazović do sada su uhapšeni Drinčić, Vušković, Bulajić, Mujović, njegova djevojka Milena Kankaraš (23), njegov brat Petar Mujović (19) i njihovi sugrađani Radosav Vukčević (34) zvani Raštan, Aleksandar Đurđevac (22) i Beograđani M. M. (34) i J. B. (34).

Tokom kriminalističke obrade u akciji “Kargo” policija je od osumnjičenih oduzela oko 93 kilograma marihuane, koja je, kako se sumnja, bila namijenjena krijumčarenju preko graničnog prelaza Vraćenovići.

Radovan Mujović je prema operativnim podacima bezbjednosnih službi povezan sa kavačkim kriminalnim klanom, i blizak je Novljaninu Dušku Roganoviću.

Navodno, zbog veza sa Kotoranima, policija provjerava da li je Mujović sam osmislio kriminalni plan i organizovao šverc droge, ili mu je u tome pomagao neko od visokopozicioniranih članova kavačkog kriminalnog klana.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com