“TATA, SLETIO SAM S PUTA, VISIMO NAGLAVAČKE”

– Tata, sletio sam sa Sljemenskog puta. Ne znam gdje sam. Visimo naopačke. Pogriješio sam. Izvini – rečenice su koje je u 2 sata nakon ponoći u srijedu preko telefona izgovorio M. Š. (19) svom ocu. Ubrzo je uslijedila vrlo zahtjevna intervencija zagrebačkih vatrogasaca na Sljemenu, koji su iz 20 metara duboke provalije spasavali vozača i njegovog saputnika D. K. (18).

Sreća u nesreći je da su dvojica prijatelja, koji su veče proveli u ugodnom druženju na Vidikovcu, prošla sa samo lakšim povredama u vidu masnica, dok će godinu dana stari Mercedes, inače vrijedan oko 40 hiljada evra, na otpad.

Nakon sprovedene istrage policija je podnijela prekršajnu prijavu protiv vozača za izazivanje saobraćajne nesreće, ali i zato što brzinu nije prilagodio stanju na putevima, a za šta je propisana novčana kazna.
Vatrogasci u akciji

Otac vozača I. Š. ne prestaje da u glavi vrti nemile scene dok je u društvu policajaca i osoblja Hitne “sa ruba nemoćno gledao u provaliju kako mu vatrogasci spasavaju sina i njegovog prijatelja”.

– Sin i prijatelj su hvala bogu dobro. Otpušteni su iz bolnice, sad ih očekuju kontrole. Te večeri su bili na vidikovcu. Kad su krenuli kući, sin mi je rekao da mu je u jednom trenutku na put istrčala srna pa je skrenuo uz sam rub puta gdje je bilo nešto pijeska, nakon čega je automobil proklizao i počeo se prevrtati. Pet, šest puta se okrenuo i zaustavio ispred nekog stabla uz rizik daljeg propadanja.

– Rekao je da nije vozio više od 40 kilometara na sat, a koban je bio takozvani francuski zavoj. Kad su ih vatrogasci izvukli pomoću konopca, jednog po jednog, osjetilo se olakšanje. Odmah ih je pregledala Hitna i dali su im alkotest koji je pokazao nulu – ispričao je za Jutarnji list otac mladića koji je automobilom sletio u sljemensku provaliju.
Lociranje automobila nije bilo jednostavno, a toga je bio svjestan i vozač pa su, dok ih nisu uočili, imali upaljene migavce i trubili.

– Donekle se osjećam krivim jer sam sinu dao automobil koji je želio, ali realno govoreći, da je vozilo bilo slabije, možda momci danas ne bi bili živi. Nadam se da je to sinu životna škola za ubuduće jer sam mu nebrojeno puta ponovio da kao vozač odgovara i za živote drugih. Spasilo ih je i to što su bili vezani pojasevima. Vatrogasci su sjajno odradili posao. Spasili su živote dvoje djece koja će im čitav život biti zahvalna – zaključio je otac vozača, naglasivši kako sa sinom nikada nije imao problema.

loading...
Tagovi

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close