“Veliko interesovanje stranih kompanija za aerodrome i auto-put” - Volim Podgoricu

“Veliko interesovanje stranih kompanija za aerodrome i auto-put”

Vlada očekuje veliko interesovanje stranih kompanija u dijelu daljeg razvoja nacionalnih vazdušnih luka, kao i nastavka izgradnje autoputa Bar-Boljare, saopštio je ministar saobraćaja i pomorstva, Osman Nurković.

On je, na sastanku sa ambasadorkom Turske u Crnoj Gori Songul Ozan, kazao da su projekti na čijoj realizaciji se radi kapitalni i razvojni u svakom pogledu, zbog čega očekuje veliko interesovanje stranih kompanija.

“Dobrodošle su sve kompanije koje svojim kapacitetima i kvalitetom mogu da odgovore zahtjevima i uslovima koji se za tako kapitalne projekte podrazumijevaju, ali i koje su uslugom i cijenama konkurentne na međunarodnom tržištu“, rekao je Nurković.

Osman Nurković, Foto: Gov.me Osman Nurković, Foto: Gov.me

Ozan je saopštila da očekuje još veće interesovanje turskih investitora, posebno za oblast saobraćajne infrastrukture, i dodala da vjeruje u kvalitet kompanija iz Turske koje godinama unazad uspješno posluju i realizuju projekte u zemljama regiona i šire.

Na sastanku je ocijenjeno i da je interes Crne Gore da se na transparentan način i u fer uslovima odaberu najbolji partneri za projekte koji slijede.

Iz Ministarstva su kazali da je današnji sastanak bio prilika da se razgovara o tekućim i planiranim projektima u oblasti saobraćajne infrastrukture u Crnoj Gori.

Nurković je učesnike sastanka informisao o ulaganjima i projektima koje Crna Gora trenutno realizuje, ali i koje planira u narednom periodu, budući da je modernizacija i unapređenje saobraćajne infrastrukture jedan od prioriteta Vlade na nacionalnom nivou.

1 komentar

  1. Undeniably believe that which you stated. Your favorite justification appeared to be on the internet the easiest thing to be aware of. I say to you, I certainly get irked while people consider worries that they just do not know about. You managed to hit the nail upon the top and also defined out the whole thing without having side-effects , people could take a signal. Will probably be back to get more. Thanks .Chlebek Dukana

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com