SARAJLIJE SE OKUPLJAJU PROTIV PARADE PONOSA: Budi ti gej, ali ne nameći meni da je to okej (VIDEO/FOTO) - Volim Podgoricu

SARAJLIJE SE OKUPLJAJU PROTIV PARADE PONOSA: Budi ti gej, ali ne nameći meni da je to okej (VIDEO/FOTO)

Građani koji se protive prvoj be-ha Paradi ponosa okupili su se na Ciglanama u Sarajevu kako bi se, kako su kazali, mirno i dostojanstveno borili protiv nemorala i devijacija u društvu.

Desetine građana izašle su na ovaj kontraskup i jasno poručile da su protiv održavanja LGBT paradiranja, koje počinje danas u 12 sati ispred Vječne vatre.

Očekuje se pristizanje još građana, a zatim će krenuti u kratku, mirnu šetnju da izraze svoje nezadovoljstvo.

FOTO: KLIX.BA/T.S.
Neki od natpisa na njihovim transparentima glase: “Još će mi biti sramota reći da sam muškarac i da imam ženu”, “Licemjerni Gadovi Bolesnih Težnji”, “Levati, u svoja četiri zida”, “Ne budi Derpe, drži do sebe”, “Budi gej, ali ne nameći meni da je ok”…

Sanin Musa, teolog i univerzitetski profesor, jedan je od organizatora današnjeg okupljanja.

FOTO: KLIX.BA/T.S.
“Naša osnovna poruka je ‘ne’ nemoralu koji želi da nam nametne LGBT populacija u javnom eteru. Dakle, svoje poglede na seksualno iskustvo koje žele da unesu na naše trogove, škole… A ‘da’ kažemo svim tradicionalni vrijednostima koje su krasile ovaj grad, narod i državu, a to su brak, porodica i djeca. Mi se danas kitimo nekim retoričkim zavrzlamama kao što su heteroseksualac, transrodno… Brak je između muškarca i žene kao što je to uvek bilo, kao što je to Bog stvorio, kao između ljudi, tako i između životinja”, kazao je Musa.

Sabedin Brahović je došao čak iz Švajcarske da izrazi protivljenje Paradi ponosa.

FOTO: KLIX.BA/T.S.
“Smatram da je neprirodno ono što ovi danas rade, a ja podržavam sve što je prirodno. Nadam se s vjerske strane da danas ovdje neće biti nasilja. Vjera sama nalaže da sve bude mirnim putem i bez nasilja”, kaže on.

Brojni policijski službenici osiguravaju i ovaj skup na Ciglanama, ali u ovom dijelu glavnog grada saobraćaj neće biti obustavljen u narednim satima kao što je to slučaj na glavnoj sarajevskoj saobraćajnici, gde će biti održana gej parada.

Klix.ba

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com