Home / LJUDI / MALI LUKA (8) NAPAMET ZNA VIŠE OD POLA GORSKOG VIJENCA: Počeo da recituje kad nije znao ni da čita (VIDEO)

MALI LUKA (8) NAPAMET ZNA VIŠE OD POLA GORSKOG VIJENCA: Počeo da recituje kad nije znao ni da čita (VIDEO)

Osmogodišnji Luka Škuletić niže stihove Njegoševog Gorskog vijenca, iako će ga u školi izučavati tek za pet, šest godina.

Dok njegovi vršnjaci slobodno vrijeme uglavnom provode na društvenim mrežama, ispred ekrana telefona i kompjutera, Luka voli da uči stihove.

“Kad dođem iz škole vrijeme provodim učeći pjesme, ponekad imam obaveze za domaći, ponekad i neke pjesme za školu”, priča Luka.Ljubav prema poeziji ovaj učenik trećeg razreda pokazao je slučajno, dok je bio veoma mali. Danas napamet zna više od pola Gorskog vijenca, ali i desetine pjesama Zmaja, Vita Nikolića, Desanke Maksimović, kralja Nikole i drugih.”Počeo sam da recitujem kad sam imao četiri godine. Nisam znao da čitam, tata mi je čitao”, rekao je.

“Najviše mu je otac čitao pjesme. Ima talenat da brzo pamti. Nekad mu za pjesmu treba dan, nekad sat, nekad 20 minuta, ali baš brzo pamti. Tako je sve počelo”, kaže Dragana Škuletić, Lukina majka.

To što lako pamti, mnogo mu pomaže u školskim obavezama, pa je odličan đak. Iako je mali sebe u budućnosti vidi kao pjesnika, a nije mu strana ni lirska poezija.

“Kad porastem volio bih da ja pišem pjesme”, otkriva dječak.

Iako živi i uči u Podgorici, Luka mnogo vremena provodi u svom zavičaju, u Bogetićima kod Nikšića.

 

Vijesti.me (Željko Vuksanović)

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com