NOVA TITULA: Srbija potvrdila dominaciju u ženskoj odbojci - Volim Podgoricu

NOVA TITULA: Srbija potvrdila dominaciju u ženskoj odbojci

Odbojkašice Srbije odbranile su titulu prvaka Evrope, pošto su u finalu šampionata u Ankari pobedile selekciju Turske sa 3:2.

Duel je odigran u atmosferi dostojnoj meča za titulu, a odbojkašicama Turske nije pomoglo ni to što su imale frenetičnu podršku više od 10.000 gledalaca sa tribina.

Ovim trijumfom izabranice Zorana Terzića potvrdile su dominaciju u svetskoj odbojci, jer su prošle godine i na šampionatu sveta postale prvakinje.

I ne samo to.

Odbojkašice su još jednom pokazale da, po broju osvojenih medalja na velikim takmičenjima prethodnih godina, stoje rame uz rame sa, recimo, vaterpolistima i košarkašima Srbije.

Finalna utakmica u Ankari, očekivano, izazvala je veliku pažnju korisnika društvenih mreža.

Pamtiće se ovaj šampionat u Turskoj i po tome što je reprezentacija Srbije do zlatne medalje i pehara došla sa svih devet pobeda na turniru.

Utakmica je obilovala preokretima, pošto su Turkinje osvojile prvi set, ali su onda srpske odbojkašice uhvatile ritam i povele sa 2:1.

Turska je u četvrtom setu zaustavila Tijanu Bošković, jednu od najboljih igračica na svetu, pa je usledila drama u petom setu.

I to kakva. Verovatno se ni najbolji režiser trilera ne bi postideli scenarija u kojem je Turska vodila sa 9:7, pa Srbija sa 11:9. Domaće su se opet vratile u meč, ali su na kraju dobra odbrana i jedno „pecanje” na mreži rešilo sve.

Veliki broj korisnika Tvitera upravo je komentarisao trnovit put koji je morala da prođe Srbija ne bi li odbranila evropsku titulu.

https://twitter.com/PitBullSM7/status/1170777191178801153

Bilo je i onih koji su, uz čestitke, skrenuli pažnju na realnost ženske odbojke u Srbiji, kao i činjenu da je u zapećku u odnosu na, recimo, fudbal, gde reprezentacija ima prosečne rezultate.

https://twitter.com/marinagataric/status/1170780948822183936

Ima i onih smatraju i da bi uspeh odbojkašica mogao da predstavlja dobru motivaciju za košarkaše Srbije koje u utorak očekuje duel sa Argentinom u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Kini.

Neki su podlegli emocijama, neki su hladnije glave analizirali ceo meč, a bilo je i nekih zanimljivih predloga.

https://twitter.com/lolekbolekcar/status/1170777923013550081

BBC

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com