Slika uplakanog mališana rastužila region - Volim Podgoricu

Slika uplakanog mališana rastužila region

Fotografija uplakanog đaka prvaka koji sjedi ispred škole i plače, rastužila je region.

Hrvoje Kozmus, otac dječaka s posebnim potrebama koji je krenuo u prvi razred osnovne škole “Bogoslav Šulek” u Slavonskom Brodu, na svom “Facebooku” profilu se oglasio o prvom danu škole.

Snimio je sina kako sjedi i plače ispred škole.

Naime, budući da mu je sin dijete s posebnim potrebama (spektar autizma) , treba imati pomoćnika u nastavi, kojeg, kako navodi otac, dječak nije dobio jer je pomoćnik još na obuci. Uz sve to, otac dječaka rekao je da je i ranije bio u školi, no tada mu nijesu ništa htjeli reći, te je takođe naveo kako je saznao da će jedan pomoćnik u nastavi raditi s troje djece.

“Škola za budućnost. Moj sin s posebnim potrebama sjedi ispred škole i čeka pomoćnika u nastavi. Pomoćnika nema. Niko nam ništa nije htio reći prije, iako smo bili u školi. Da bi danas saznali da nema pomoćnika jer je na obuci. E i da, jedan pomoćnik na troje djece. Stvarno ‘krasno’. Hvala vam na ‘prekrasnom’ prvom danu škole”, napisao je dječakov otac s kojim je razgovarao novinar portala Index.hr.

Otac djeteta kaže je da mu sin pohađa OŠ “Bogoslav Šulek” i da su mu prilikom upisa iz škole rekli da bi dijete trebalo ići u specijalnu školu.

“Međutim, doktorka iz Opšte bolnice Dr. Josip Benčević napravila je procjenu mog sina i rekla da bi trebalo da ide u redovnu školu. Dobili smo svu dokumentaciju kojom mu se odobrava asistent u nastavi, međutim danas ga nije bilo niti se zna kad će doći”, ispričao je Hrvoje Kozmus za Index.

Kazao je da je bio šokiran kad je doznao da će dvoje djece s Daunovim sindromom i njegov sin koji je na spektru autizma imati samo jednog asistenta.

(Index.Hr)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com