Home / NOVOSTI / Hronika / PODGORICA: “Postavio sam bombu, ali nisam želio da ubijem Đurovića”
Ilustracija

PODGORICA: “Postavio sam bombu, ali nisam želio da ubijem Đurovića”

Prošle godine postavio sam bombu ispod motora Jovana Đurovića, po nalogu nekih osoba iz Peći, priznao je prvooptuženi Enzan Ciriković juče u Višem sudu, čijim saslušanjem je nastavljeno suđenje optuženima za planiranje ubistva Đurovića i boksera Nikole Sjekloće, pišu Dnevne novine.

Ciriković je ponovio da nije želio da ubije Đurovića, već samo da ga, kako je naveo, upozori i da mu motor digne u vazduh.

“Kriv sam za neka djela, ali ne u potpunosti kako je predstavljeno u optužnici. Postavio sam bombu ispod točka, ali me nije podstrekao Osmanagić, već neke osoba iz Peći čije ime ne mogu reći jer mi tamo živi porodica. Namjera je bila da se uništi motor kao što su nalogodavci tražili. Udaljio sam se čim sam postavio bombu. Bilo je pet sati
ujutro, mislio sam da je aktiviram, ali su prolazili neki turisti i bilo me strah, pa sam daljinski bacio u kontejner. Narednog dana sam pošao za Kosovo autobusom noćnom linijom”, ispričao je Ciriković u sudu.

Kako je naveo, poslije deset ili petnaest dana je ponovo došao u Crnu Goru i pozvao Eldara Nurkovića kako bi mu dao broj nekog ko se bavi nekretninama.

“Namjeravao sam da živim u Crnoj Gori pa mi je trebao stan. Nurković mi je dao broj Cicmila kojeg sam zvao dok sam još bio na Kosovu. Kada sam stigao u Crnu Goru, Cicmila sam slučajno sreo u Rožajama, zajedno smo došli u Podgoricu i sreli smo se sa Milićem kod stadiona Budućnost. Nakon toga smo otišli u Budvu da vidimo stan”, pojasnio je Ciriković.

Optuženi je, na pitanje sutkinje Ane Vuković, odgovorio da je Milića, Cicmila i Nurkovića upoznao mjesec prije hapšenja.

Na pitanje zašto je dao različit iskaz kod tužioca i na suđenju, Ciriković je kazao da je to uradio jer ga je policija u Baru i Podgorici maltretirala, bila i prijetila mu.

“Tukli su me inspektori u Baru, stavili su mi pancir i udarali me da mi se ne bi vidjele modrice”, naveo je Ciriković.

Prema optužnici SDT-a za planiranje ubistva Đurovića optuženi su Enzan Ciriković, Eldar i Mirzet NurkovićĐorđije CicmilDarko MilićAlmir Jahović i Adnan Osmanagić.

Optuženi Jahović i Osmanagić nijesu dostupni našim organima i sudiće im se u odsustvu, dok se ostali optuženi nalaze u pritvoru.

Podsjetimo, eksplozivna naprava (prema navodima optužnice namijenjena za ubistvo Đurovića) sadržala je oko pola kilograma eksploziva i pronađena je na raskrsnici Bulevara 24. novembra i Makedonske ulice kod “Tri kule” u Baru. Prema navodima optužnice, Jahović je 29. avgusta 2018. godine pokušao da aktivira eksplozivnu napravu koju je ispod motora Đurovića postavio Ciriković. Ciriković je u istrazi priznao da je postavio bombu po nalogu Adnana Osmanagića, ali da naprava najvjerovatnije nije aktivirana zbog tehničkih problema. Optuženi Osmanagić je brat pokojnog Muše Osmanagića koji je prije likvidacije slovio za vođu kriminalne grupe koja je imala rivalski odnos sa grupom na čijem je čelu bio sada pokojni Luka Đurović.

Prema sumnjama istražitelja, Osmanagić je za glavu Đurovića ponudio 20.000 eura i “audi A8”. Kako se dodaje, u planu je bilo i ubistvo boksera Sjekloće za koje je bilo predviđeno 50.000 eura, a okrivljeni Cicmil je u avgustu i septembru 2018. u Baru i Budvi, s ciljem realizacije kriminalnog plana, sa umišljajem podstrekavao druge na izvršenje krivičnog djela ubistvo.

“Stupio je u kontakt sa okrivljenima Cirikovićem, Milićem i Nurkovićem, te organizovao dva sastanka u Budvi na kojima je od njih tražio da za 50.000 eura ubiju Nikolu Sjekloću”, stoji u optužnici.

Dnevne novine

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com