OČEKUJU SE SANKCIJE ZA MARKA LAZOVIĆA: Tukao čovjeka mimo Kodeksa policijske etike - Volim Podgoricu

OČEKUJU SE SANKCIJE ZA MARKA LAZOVIĆA: Tukao čovjeka mimo Kodeksa policijske etike

Policijskog inspektora Marka Lazovića očekuje sankcija zbog udaranja navijača “Crvene zvezde”, uoči košarkaške utakmice protiv “Budućnost” odigrane 17. aprila u Sportskom centru “Morača” – jer je utvrđeno da se ponašao u suprotnosti sa Kodeksom policijke etike.

Odluku o tome kako će službenik Sektora kriminalističke policije biti sankcionisan, donijeće direktor Uprave policije Veselin Veljović.

Veljoviću je predmet “Lazović” dostavljen nakon što je Etički odbor ocijenio da se taj inspektor ogriješio o Kodeks.

“Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije je, nakon sprovedenog postupka unutrašnje kontrole, izvještaj o izvršenoj kontroli, sa spisima predmeta, dostavilo Etičkom odboru na ocjenu etičnosti postupanja policijskog službenika L. M. u predmetnom događaju. U međuvremenu, Etički odbor je donio mišljenje da je postupanje policijskog službenika L. M. u predmetnom događaju bilo suprotno Kodeksu policijske etike, usljed čega je Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije predmet dostavilo na dalje postupanje starješini Uprave policije”, odgovoreno je “Vijestima” iz Ministarstva unutrašnjih poslova kojim rukovodi Mevludin Nuhodžić.

Marko Lazović je sin Veljovićevog pomoćnika Zorana Lazovića.

Osim postupka koji je vodilo Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije, protiv njega se postupak vodi i u Osnovnom tužilaštvu.

To tužilaštvo ispituje jesu li on, službenik Uprave carina Amar Nuhodžić i službenik Agencije za sprečavanje korupcije Zoran Marković počinili bilo koje krivično djelo 17. aprila u SC “Morača”.

Lazović je te noći tukao navijača “Crvene zvezde”, a Nuhodžić, sin ministra unutrašnjih poslova, zalijetao se ka igračima beogradskog kluba prilikom ulaska u dvoranu, uoči zagrijavanja za meč.

Na snimcima podijeljenim na društvenim mrežama, vidi se kako mlađi Nuhodžić ulazi na teren sa sjedišta u parteru i da pljuje gostujuće igrače.

On je negirao da je to činio.

Marković je ušao na parket i šutirao neki predmet ka igraču “Crvene zvezde” Filipu Čoviću, a zatim i pljunuo u njegovom pravcu i pravcu ostalih igrača beogradskog kluba.
Uprkos tome, njih trojica ostala su u sali do završteka meča, jer niko od nadležnih nije reagovao ni na njihovo ponašanje niti na slično ponašanje drugih gledalaca.

Iz Uprave policije nikada nijesu objasnili zbog čega njih trojica, ali ni ostali navijači koji su se slično ponašali, nijesu udaljeni iz Sportskog centra.

Iz Osnovnog državnog tužilaštva Podgorica ranije su saopštili da je taj predmet u izviđaju i da preduzimaju dokazne radnje “uključujući i saslušanja očevidaca, nakon čega će se donijeti odluka o kojoj će javnost biti obaviještena”.

“Vijestima”, međutim, nije odgovoreno koliko je do sada saslušano očevidaca i kako su birani oni koji će biti saslušani, s obzirom na to da se incident dogodio pred oko 5.000 ljudi.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com