Crna Gora otvorena za projekte u oblasti unutrašnjih poslova sa Turskom agencijom za međunarodnu saradnju i koordinaciju - Volim Podgoricu

Crna Gora otvorena za projekte u oblasti unutrašnjih poslova sa Turskom agencijom za međunarodnu saradnju i koordinaciju

 

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić primio je u posjetu koordinatora Turske agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA) u Crnoj Gori Muhameda Unala.

Ministar Nuhodžić je ovom pilikom izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom, ističući podršku Turske agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju  u realizaciji važnih infrastrukturnih projekata, kao i značajnu pomoć u usavršavanju policijskih službenika, kroz program Međunarodne policijske edukacije.

Podsjetio je na nedavno potpisani Sporazum o saradnji i uzajamnoj pomoći u vanrednim situacijama sa Republikom Turskom, te u tom svjetlu naglasio da postoji prostor za nove modalitete saradnje u oblasti vanrednih situacija, s posebnim fokusom na opremu i sredstva za zaštitu i spašavanje od zemljotresa, požara i drugih hazarda.

Koordinator Muhamed Unal je saopštio da je TIKA produžena  ruka pomoći Turske u svim segmentima potrebnim za razvoj jedne države, ističući da je namjera ove agencije da u Crnoj Gori u narednom periodu  posebnu pažnju posveti projektima edukacija za službenike, kako bi kroz obuke i razmjenu znanja sa turskim ekspertima unaprijedili svoje vještine i sposobnosti.

Na sastanku je iskazano uvjerenje da će se trend dobrih odnosa nastaviti i ubuduće, s akcentom na  inicijative u oblastima  vanrednih situacija i policijske saradnje.

 

 

 

 

 

                                                                                     

                                                                                                      

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com