Home / SPORT / Košarka / Danijelson sa Brajovićem: Predstojeći mjeseci veliki izazov

Danijelson sa Brajovićem: Predstojeći mjeseci veliki izazov

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović primio je danas generalnog direktora za politiku susjedstva i pregovore o proširenju Evropske komisije Kristijana Danijelsona.

Brajović je, kako je saopšteno iz Skupštine, upoznao delegaciju Evropske komisije sa dosadašnjim rezultatima aktuelnog skupštinskog saziva, i prije svega ukazao na napore koje, kako se navodi, vladajuća većina ulaže kako kako bi Crna Gora nastavila započete reforme u procesu evropske integracije.

“Danijelson je naglasio da su sljedeći mjeseci veliki izazov da svi politički akteri u Skupštini pokažu volju i dogovore se oko potrebnih reformi u cilju daljeg unaprjeđenja izbornog zakonodavtsva i primjene datih preporuka relevantnih međunarodnih organizacija. Istakao je da je Evropska komisija svjesna postignutih rezultata i napora koje Skupština ulaže kako bi ojačala politički dijalog, u postojećem političkom ambijentu. Takođe, istakao je da novi saziv Evropske komisije ima jasnu poruku o kredibilnoj strategiji za Zapadni Balkan i da će se održati i ubrzati proces proširenja”, navodi se u saopštenju Skupštine,

Zajednički je, dodaje se, ocijenjeno da će dodatni napori nadležnih institucija u ostvarivanju još mjerljivijih rezultata u oblastima vladavine prava i slobode medija, kao i jačanje nezavisnosti institucija važnih za izborne procese, osigurati da Crna Gora ostaje predvodnik procesa integracije u Evropsku uniju u regionu Zapadnog Balkana.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com