“Drogu sam prodavao, jer mi je potreban novac za drogiranje. Zavisnik sam od heroina već tri i po godine” - Volim Podgoricu

“Drogu sam prodavao, jer mi je potreban novac za drogiranje. Zavisnik sam od heroina već tri i po godine”

Dvadesetpetogodišnji Nikola Stjepanović iz Bijelog Polja, priznao je da je 30. aprila, kao kurir iz Rožaja prenosio heroin za određenu novčanu nadoknadu.

To je izjavio juče u Višem sudu, pred kojim odgovara zbog krivičnog djela – neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Ispričao je da je drogu prenosio za određeni iznos novca i da je na Slijepač mostu trebalo da je preda njemu nepoznatoj osobi.

Tvrdi da je to činio zbog novca, koji mu je trebao jer je heroinski zavisnik.

Objasnio je da je angažovao zeta Nemanju Nišavića – da ga za određeni iznos novca preveze autom do Rožaja da preuzme robu i istakao da vozač ni na koji nije umiješan u to krivično djelo, pojašnjavajući je ovaj stao kada je policija dala znak da se zaustavi, iako ga je on nagovarao da pobjegnu.

“Drogu sam prodavao, jer mi je potreban novac za drogiranje. Zavisnik sam od heroina već tri i po godine”, ispričao je on.

Rekao je da mu nije jasno kako je moguće da su nakon hapšenja, testovi u bjelopoljskoj Bolnici pokazali da je negativan na drogu, kada je 15 dana ranije uzimao heroin svaki dan.

Tužilac Hasan Lukač u završnim riječima rekao je da je optužnica u cjelosti dokazana i tražio adekvatnu kaznu.

Branilac okrivljenog, advokat Vidomir Bošković predložio je da mu se izrekne mjera obaveznog liječenja i što blaža zatvorska kazna, uzimajući u obzir priznjanje, mladost i količinu pronađene droge.

Prema optužnici, Stjepanović je 30. aprila pokušao iz Rožaja do Bijelog Polja da prenese oko 45 grama heroina, u vozilu kojim je upravljao Nemanja Nišavić.

Uhapšen je u mjestu Dapsići kod Berana.

Optuženi je ranije osuđivan četiri puta, a zbog istog djela na godinu dana zatvora.
Presuda će biti izrečena danas.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com