KRISTINI IZ PODGORICE HITNO POTREBNI DAVAOCI KRVI IZ BEOGRADA: Roditelji ne smiju da je dodirnu - Volim Podgoricu

KRISTINI IZ PODGORICE HITNO POTREBNI DAVAOCI KRVI IZ BEOGRADA: Roditelji ne smiju da je dodirnu

Podgoričanka Kristina Vujačić (17) do prije 10 dana vozila je rolere po gradskim parkovima i uživala u posljednjim danima raspusta.

Danas je u staklenoj sobi, roditelji ne smiju da je dodirnu i pričaju interfonom. Nalazi se na Institutu za majku i dijete Vukan Čupić u Beogradu i hitno joj je potrebna krv. Kristina boluje od akutne leukemije i potrebna joj je transfuzija krvi zbog daljeg liječenja.

Kako piše u postu koji je na Fejsbuku objavila “Leuka”, udruženje pacijenata za pomoć oboljelim od akutnih leukemija, Kristina je trebalo da krene u četvrti razred srednje škole, a planirala je da sljedeće godine upiše fakultet. Maštala je o turizmu, željela je da obiđe svijet, da vidi sva čuda, upozna ljude, gradove, planine, mora, okeane.

Danas je u staklenoj sobi na Institutu za majku i dijete. Ulaze joj sestre i ljekari u mantilima, kaljačama i maskama na licu. Ne može ni lica da im vidi.

– Roditelje, za vrijeme posjete, gleda kroz staklo. Pričaju interfonom. Cijeli svijet joj je ta mala soba. Nigdje onog velikog i lijepog svijeta. Samo ta mala, staklena soba sa bolničkim krevetom i nekim čudnim aparatima u sobi. I toj sobi vlada leukemija. Akutna. Ona najstrašnija. Ova je još galopirajuća. Ništa opasnije ne postoji. A ona ima samo 17 godina. I sama je u toj sobi. Niko ne smije da uđe unutra. Ni majka da je zagrli, ni otac da je pomiluje po kosi. Ne smiju. Njihov dodir bi mogao da je ubije. Infekcija je omiljeno oruđe leukemije. Tako najviše voli da ubija. I zato majka i otac ne smiju da uđu. Srca im se kidaju gledajući je u tom krevetu, bolesnu, uplašenu i samu. A ne mogu da uđu – kaže se u postu.

Kristini je potrebna naša pomoć, jer imaju trombocite za još par dana.

– Ako ste krvna grupa 0. Ako ne pijete ljekove. Žene koje nisu rađale i imaju više od 65 kila. Pozovite nas, ili ostavite poruku u inboks na Fejsbuku – kaže se u postu na Fejsbuku.

Leuka poziva sve koji žele i mogu da pomognu da to učine u blizini Hrama Svetog Save, tačnije u ulici Svetog Save broj 39, gdje se nalazi Institut za transfuziju krvi Srbije.

3 komentara

  1. Lindsay Lohan’s Court Appearance – This Is Sad Excellent goods from you, man. I’ve understand your stuff previous to and you are just too magnificent. I really like what you’ve acquired here, certainly like what you are stating and the way in which you say it. You make it entertaining and you still take care of to keep it wise. I cant wait to read far more Lindsay Lohan’s Court Appearance – This Is Sad again from you. Thanks For Share .

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com