Home / NOVOSTI / Društvo / Univerzitet Crne Gore po prvi put uvršten na prestižnom Times Higher Education rangiranju svjetskih univerziteta  

Univerzitet Crne Gore po prvi put uvršten na prestižnom Times Higher Education rangiranju svjetskih univerziteta  

U danas objavljenom rangiranju najboljih svjetskih univerziteta (World University Ranking) za 2020. godinu, koje vrši Times Higher Education (THE), po prvi put se među 1396 najboljih svjetskih univerziteta našao i Univerzitet Crne Gore.

Times Higher Education rangiranje predstavlja jedno od najznačajnijih rangiranja univerziteta u svijetu, a za osnov rangiranja uzima 13 indikatora koji daju sveobuhvatnu i izbalansiranu sliku pozicioniranja univerziteta na polju pet univerzitetskih misija: nastava, istraživanje, međunarodna prepoznatljivost, citiranost i prihodi od privrede.

Univerzitet Crne Gore je svrstan u kategoriju 1001+ u koju se nalaze univerziteti rangirani između 1001. i 1396. pozicije. Univerzitet Crne Gore je postigao najbolje rezultate u kategorijama međunarodna prepoznatljivost (gdje se nalazi u prvoj polovini svih rangiranih univerziteta) i citiranost.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com