CRNOGORSKI NOVINAR OSUĐEN ZA ŠVERC DROGE: Martinović očekuje da “sud ispravi grešku” - Volim Podgoricu

CRNOGORSKI NOVINAR OSUĐEN ZA ŠVERC DROGE: Martinović očekuje da “sud ispravi grešku”

Sudije Apelacionog suda juče su razmatrale žalbe na presudu podgoričkog Višeg suda, kojom je, između ostalih, i istraživački novinar Jovo Martinović prvostepeno osuđen za učestvovanje u međunarodnom švercu droge. Martinović je u januaru ove godine osuđen na godinu i po zatvora pod optužbom da je, iskorištavajući svoja poznanstva iz novinarske profesije, spojio krijumčare droge. Međutim, Martinović tvrdi da je bio na novinarskom zadatku zbog koga je morao da kontaktira i ljude iz kriminalnog miljea.

Duško Martinović je ovom presudom kao organizator grupe osuđen na šest godina i tri mjeseca zatvora. Pored dvojice Martinovića, kao članovi kriminalne organizacije osuđeni su i Igor Vušurović i Vaso Perović na dvije godine i osam mjeseci, a Jonuz Hadžibeti na dvije godine i četiri mjeseca zatvora. Branka Stanišić je zbog pomaganja grupi dobila godinu i tri mjeseca, a Marko Šaković i Milan Marović godinu robije. Svi, osim Duška Martinovića, žalili su se na prvostepenu presudu. Novinar je prije ročišta ponovio da nije kriv.

– Očekujem da će suditi po zakonu i dokazima i da će razmotriti sve greške koje su se desile na prethodnom suđenju i da se stvari isprave. Do njih je da utvrde šta se dešavalo u prvostepenom procesu i da shodno tome donesu odluku, jer je bio velik broj grešaka proceduralnih, povreda prava na pravično suđenje, pogrešno utvrđenih činjeničnih stvari. Ima jako puno materijala za preinačenje ili za neku drugu odluku – Kazao je Jovo Martinović.

Sve je počelo u oktobru 2015. godine, kada je zajedničkom akcijom crnogorske i hrvatske policije uhapšeno 17 osoba, među kojima je bio i Jovo Martinović, pod sumnjom da su bili trgovci drogom i članovi kriminalne organizacije, na čijem je čelu bio crnogorski državljanin Duško Martinović.

Izvor dan.co.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com