“Dinića poznavao jer je njegova majka Zorica radila kao domaćica u kući, a zatim u njegovom restoranu “Porto”” - Volim Podgoricu

“Dinića poznavao jer je njegova majka Zorica radila kao domaćica u kući, a zatim u njegovom restoranu “Porto””

U nastavku suđenja Alanu Kožaru iz Bara i Milanu Diniću, državljaninu Srbije,optuženima za organizovanje kriminalne grupe i teško ubistvo putem podstrekavanja na štetu Slobodana Šaranovića, nastavljeno je danas u Višem sudu u Podgorici, saslušanjem svjedoka Nemanje Zeca iz Budve, vlasnika restorana “Porto”.

Svjedok je kazao da je četiri-pet puta u Budvi viđao zajedno okrivljenog Dinića i Šaranovića u džipu “BMW” sive boje, u blizini zgrade u kojoj je Šaranović živio, ali nije mogao da se sjeti precizno kada.

Dodao je da to može biti prije dvije, tri ili četiri godine.

“Viđao sam Slobodana Šaranovića i Dinića zajedno, živim u blizini. Jednom u vozilu BMW u vožnji, dva-tri puta kod trafike, te još jednom kada mu je otvarao vrata ili dodavao nešto. Mislim da je BMW beogradskih tabli, ali nijesam siguran”, rekao je Zec.

Pojasnio je da je Dinića poznavao jer je njegova majka Zorica radila kao domaćica u kući, a zatim u njegovom restoranu “Porto”.

Dodao je da je to bilo možda prije sedam ili deset godina.

Naveo je da se ne sjeća detalja, jer ima 200 radnika.

“Zorica mi je rekla da napušta posao jer je pronašla pištolj i rekla je da Milan radi kao obezbjeđenje Šaranoviću. Ne mogu da se sjetim kada je to tačno bilo”, rekao je Zec.

Dodao je da Alana Kožara poznaje iz viđenja, jer je dolazio nekoliko puta u diskoteku “Trokadero” koju je držao.

Specijalna tužiteljka Lidija Vukčević prigovorila je iskazu svjedoka, navodeći da je kontradiktoran i u suprotnosti sa dokazima u spisima predmeta, dok je advokat Željko Jočić, punomoćnik porodice Šaranović, naveo da je iskaz dat sa namjerom da pomogne okrivljenom Diniću.

Advokat Zoran Piperović, branilac Kožara, rekao je da je svjedok Zec rekao ključnu rečenicu, a to je da je viđao zajedno Šaranovića i Dinića.

Prema navodima optužnice u prvoj tački, Alan Kožar je počinio krivično djelo “stvaranje kriminalne organizacije” iz člana 401 a, stav 1, a Milan Dinić da je počonio krivično djelo “stvaranje kriminalne organizacije” iz člana 401 a, stav 6 Krivičnog zakonika Crne Gore.

Drugom tačkom optužnice, Kožar je optužen da je u decembru 2016. godine u Baru, s umišljajem podstrekao Dinića na izvršenje krivičnog djela teško ubistvo.

U optužnici piše da je umišljajno naveo Dinića da na podmukao način i iz koristoljublja ubije Slobodana Šaranovića, obećavajući mu da će za ovo dobiti stan u Srbiji, 100.000 eura, te ako bude otkriven da će mu bii plaćen advokat i troškovi.

Kožar je prema stavu optužnice, počinio krivično djelo “teško ubistvo putem podstrekavanja”, dok je Dinić optužen za nedozvoljeno držanje oružja.

Šaranović je ubijen 10. marta 2017. godine ispred kuće u budvanskom naselju Dubovica.

Nastavak suđenja zakazan je za 10. oktobar.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com