“KESA JE VIŠE PREVIŠE” - Volim Podgoricu

“KESA JE VIŠE PREVIŠE”

Uprava Glavnog grada Podgorica, zajedno sa nadležnim preduzećima i službama, u prethodnom periodu realizovala je niz akcija posvećenih očuvanju i unapređenju životne sredine. U skladu sa tom praksom, Glavni grad Podgorica od sjutra pokreće kampanju „Kesa je više previše“.

Naime, ideja nam je da od svakog projekta koji grad realizuje dio sredstava koja su opredijeljena za promotivne aktivnosti izdvojimo kako bismo kupili cegere na kojima ćemo štampati logo tog konkretnog projekta.

Budući da smo u prethodnom periodu realizovali Podgorički proljećni pazar, naši sugrađani će sjutra (subota, 14. septembar) od 10.00 sati na zelenoj pijaci „Pobrežje“ (TC Gintaš), biti u prilici da od zaposlenih u Tržnicama i pijacama doo dobiju besplatne cegere sa logom ove manifestacije.

Namjera nam je da kao odgovorna gradska uprava podstaknemo naše sugrađane da naprave prvi, veliki korak, koji će u krajnjem imati za cilj podizanje svijesti o štetnom uticaju plastičnih kesa, kao i promjeni navika i ponašanja potrošača. Građani će vremenom shvatiti da je životna sredina na prvom mjestu i da će, noseći sa sobom u trgovinu cegere, zapravo dobiti mnogobrojne benefite na duže staze, za sebe i društvo u cjelini.

Budući da u velikom broju marketa tanke plastične kese stoje na pultu gdje kupci mogu da ih uzimaju u neograničenim količinama, koristimo ovu priliku da apelujemo i na privatni sektor, koji redovno podržava sve akcije grada, da uradi svoj dio posla i odgovorno krene u smanjenje upotrebe plastičnih kesa.

Mi u Glavnom gradu vjerujemo da akcijama koje smo realizovali do sada, kao i onima koje nam tek predstoje, zajedno i svojim pojedinačnim doprinosom možemo sačuvati našu Podgoricu, glavni grad ekološke države!

1 komentar

  1. nece nece jos malo i nece bit mnogo kesa po ulicama narod kako je krenulo nece imat sta vise da stavi u te kese tako da ce se manje koristit.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com