Ljubljana UZOR budućeg razvoja Podgorice - Volim Podgoricu

Ljubljana UZOR budućeg razvoja Podgorice

Slovenija i Crna Gora imaju odlične političke i ekonomske odnose i tu saradnju treba iskoristiti za produbljivanje partnerstva i još bolju komunikaciju na nivou glavnih gradova, saopštili su gradonačelniici Ivan Vuković i Zoran Janković.

Vuković je upoznao slovenačkog kolegu da je Podgorica pokrenula obiman investicioni ciklus i da, u narednom periodu, planira realizaciju kapitalnih razvojnih projekata koji će značajno podići kvalitet života građana.

“Veoma su nam u tom dijelu važna iskustva Ljubljane koja će nam poslužiti kao primjer i uzor u mnogim oblastima” saopštio je Vuković, dodavši da je Podgorici u ovom trenutku izuzetno važna saradnja sa razvijenim gradovima Evropske unije.

On je, upoznajući Jankovića sa aktivnostima uprave glavnog grada Podgorici i aktuelnim projektima naglasio da je od izuzetnog značaja da Podgorica i Ljubljana razmijene iskustva i prodube saradnju, posebno u oblastima efikasnijeg korištenja sredstava iz EU fondova, načina organizacije lokalne uprave, planiranja prostora, poboljšanja sistema javnog gradskog prevoza, stvaranja novih pješakih zona i više parking prostora.

Gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković ocijenio je da se Podgorica razvija intenzivno i u dobrom smjeru, ističući da je grad Ljubljana u potpunosti otvoren za saradnju sa glavnim gradom Crne Gore u svim oblastima od obostranog interesa, a u cilju dalje razvoja dva grada.

“Sve što u Ljubljani dobro funksioniše, možete da iskoristite kao dobru praksu i u tom dijelu Vam nudimo punu tehničku i ekspertsku podršku, a s druge strane smo i mi u gradu Ljubljani, vrlo zainteresovani da vidimo kako se realizuje određeni projekti u Podgorici”, saopštio je Janković.

Sagovornici su na kraju sastanka, konkretizovali realizaciju dogovorenih aktivnosti u narednom periodu, a gradonačelnik Janković je prihvatio poziv gradonačelnika Ljubljane da uskoro posjeti Podgoricu.

rtcg.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com