“Na benzinskoj pumpi kupila je dva litra benzina, ušla u kuću kroz prozor od kupatila, otvorila vrata od dnevnog boravka, sa vrata isprosipala benzin i zapalila ga upaljačem” - Volim Podgoricu

“Na benzinskoj pumpi kupila je dva litra benzina, ušla u kuću kroz prozor od kupatila, otvorila vrata od dnevnog boravka, sa vrata isprosipala benzin i zapalila ga upaljačem”

Vanpretresno vijeće bjelopoljskog Višeg suda, nakon izvršene kontrole, potvrdilo je optužnicu Safiji Klimenti iz Rožaja zbog osnovane sumnje da je izvršila krivično djelo ubistvo. Prethodno joj je produžilo pritvor za još dva mjeseca. Klimenti se na teret stavlja da je u Rožajama 8. aprila zapalila bivšeg muža Sulejmana Murića (61) i njegovu nevjenčanu suprugu Sedinu Mocević (45). Apelacioni sud odbio je žalbu njenog advokata na to rješenje. Kako je ispričala na saslušanju, pošto nije mogla da podnese da neka druga žena živi u kući koju je sagradila zajedno sa suprugom, Klimenta je odlučila da je zapali, prenosi Dan.

“Na benzinskoj pumpi kupila je dva litra benzina, ušla u kuću kroz prozor od kupatila, otvorila vrata od dnevnog boravka, sa vrata isprosipala benzin i zapalila ga upaljačem”, piše u rješenju o određivanju pritvora.

Tužilaštvo je u međuvremenu saslušalo taksistu B.S, koji je ispričao da mu je kritičnog dana, oko 20 sati, prišla starija žena i pitala ga da li može da je poveze do mjesta Besnik, ali ga je zamolila i da pođu do benzinske pumpe u Rožajama kako bi uzela gorivo djeci za motornu testeru. Klimenti je pritvor produžen zbog opasnosti od bjekstva i po osnovu toga što je djelo koje joj se stavlja na teret posebno teško zbog načina izvršenja ili posledice.

“Kada se životna situacija u kojoj se našla okrivljena dovede u vezu sa činjenicom da ona ima šestoro djece, od kojih petoro živi van Crne Gore, od kojih može zatražiti i dobiti pomoć u slučaju bjekstva, pravilan je zaključak prvostepenog suda da navedene činjenice u svojoj ukupnosti upućuju na zaključak da bi se okrivljena, ukoliko bi se našla na slobodi, dala u bjekstvo i na taj način ometala vođenje krivičnog postupka”, piše u odluci Apelacionog suda kojim je odbijena žalba advokata okrivljene na odluku o produženju pritvora.

Okrivljena je tokom istrage priznala da je podmetnula požar, ali, kako je kazala, nije namjeravala da bilo ko strada.

Ispričala je da je dugo godina živjela u braku sa Sulejmanom, sa kojim je izrodila šestoro dece, koja su sada punoljetna. Takođe je ispričala da se zbog neprestanog maltretiranja 2011. godine razvela od supruga, kojeg je čak i prijavljivala za zlostavljanje. Do januara ove godine živjela je u kući koju su zajednički gradili, a potom je otišla da živi u Bar kod sina i snahe. Motiv užasne tragedije, kako je kazala, bilo je to što nije mogla da podnese da druga žena „dođe da živi na njenu muku, odvajajući od usta da se izgradi porodični dom”.

“Boljelo me je to što je druga žena živjela u kući koju smo ja i nekadašnji muž zajedno gradili”, kazala je Klimenta.

Izjavila je da stradalu, nevjenčanu ženu njenog bivšeg supruga nije poznavala niti je ikada vidjela.

DAN

2 komentara

  1. When do you think this Real Estate market will go back up? Or is it still too early to tell? We are seeing a lot of housing foreclosures in Casselberry Florida. What about you? Would love to get your feedback on this.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com