Home / NOVOSTI / Društvo / Na Pravnom fakultetu UCG na specijalističkim studijama 105 budžetskih mjesta 

Na Pravnom fakultetu UCG na specijalističkim studijama 105 budžetskih mjesta 

Na Pravnom fakultetu Univerziteta Crne Gore na specijalističkim studijama ima ukupno 300 mjesta za studente.

Prodekan za nastavu Pravnog fakulteta prof. dr Marko Dokić navodi da na sedam smjerova studijskog programa Pravne nauke ima 105 budžetskih i 135 samofinansirajućih, dok na studijskom programu Bezbjednost i kriminalistika, smjer Kriminalističko suprotstavljanje savremenim oblicima kriminaliteta, ima 60 samofinansirajućih mjesta.

Image“Specijalističke studije na Pravnom fakultetu nude široku lepezu znanja i studentima omogućavaju dalje usavršavanje u onim oblastima za koje imaju posebno interesovanje. To potvrđuje čak sedam smjerova na studijskom programu “Pravne nauke”, navodi prodekan Dokić.

Smjerovi studijskog programa Pravne nauke su: Pravosudni, Krivično-pravni, Međunarodno-pravni, Poslovno-pravni, Građansko-pravni, Istorijsko-pravni i Ustavno-pravni smjer”, objašnjava prodekan Dokić.

Pravo da se prijave na konkurs za upis na specijalističke studije imaju kandidati koji su završili osnovne studije u obimu od 180 ECTS kredita, iz odgovarajuće oblasti nauka.

Prodekan Dokić je kazao da, kao i svake godine, na Pravnom fakultetu UCG očekuju veliko interesovanje studenata za  specijalističke studije studijskih programa Pravnog fakulteta.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com