Vlada posvećena stvaranju uslova za brži razvoj Žabljaka - Volim Podgoricu

Vlada posvećena stvaranju uslova za brži razvoj Žabljaka

Vlada Crne Gore posvećena je stvaranju uslova za brži razvoj Žabljaka i u tom kontekstu do sada je uloženo više miliona eura u lokalnu infrastrukturu kao ključni preduslov za stvaranje novih vrijednosti i bolji život građana, kazao je danas predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković na sastanku sa čelnicima Opštine Žabljak.

Kako je saopšteno iz Vlade Crne Gore, premijer je čestitao predstojeći Dan opštine građanima, lokalnom rukovodstvu i odbornicima i izrazio nadu da će Žabljak, uz podršku Vlade, obezbijediti uslove za realizaciju značajnih razvojnih projekata i nove investicije.

“Na taj način ćemo dobiti nova radna mjesta, novu i kvalitetniju turističku ponudu od koje će benefit imati ne samo Žabljak već i cijela Crna Gora”, rekao je Marković.

U saopštenju se dodaje da su oredsjednik opštine Žabljak Veselin Vukićević, predsjednik Skupštine opštine Vidoje Tomčić i potpredsjednik opštine Vasilije Jakšić informisali o realizaciji infrastrukturnih projekata, ukazali na izazove i izrazili nadu da će ih uspješno riješiti kroz saradnju sa Vladom.

“Na sastanku je razgovarano i o unapređenju skijaške infrastrukture uz poštovanje međunarodnih obaveza po pitanju zaštite životne sredine”, kazali su iz Vlade Crne Gore.

U saopštenju se navodi i da je predsjednik žabljačke opštine kazao da je ljetnja turistička sezona bila izuzetno uspješna, da očekuje dobru postsezonu i da će lokalne službe ubrzo početi pripremu zimske turističke sezone.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com