“Automobili nas zaobilaze i prolaze!!!! Ne vjerujem!!! Ne vjerujem da nas zaobilaze!” - Volim Podgoricu

“Automobili nas zaobilaze i prolaze!!!! Ne vjerujem!!! Ne vjerujem da nas zaobilaze!”

Hrvatica je prisustvovala sudaru na auto-putu, ali je pored jezivih slika nesreće više pogodila neosjetljivost vozača koji se nisu zaustavljali da pomognu.

“Kočim, automatski palim sva 4 svjetla – ne znam otkud svjesna da me neko može da pokupi.. izbjegavam auto u rotaciji i stajem na desnoj traci. Okrećem se, auto zaustavljen nema prednji dio. Mrak je, ne vidim, dimi se iz ostataka, komadi po putu”, piše Violeta Jelić u postu na Fejsbuku!.

“Dim, hoće li eksplodirati? Automobili nas zaobilaze i prolaze!!!! Ne vjerujem!!! Ne vjerujem da nas zaobilaze! Ispred nas kamion – manji, na boku, nasred zaobilaznice… Pokušavam da ukucam 112, ne možete zamisliti koliko puta možete pogriješiti brojeve.. Izlazim iz auta… Mašem drugima, počinju se zaustavljati..Neko mi se javlja na 112 i tražim oznaku kilometra auto-puta kako bi nas locirala – 23km -zaobilaznica Velika Gorica prema Jankomiru”.

“Prilazim autu. Vozač s glavom oslonjenom na volan. Mladić, veli da je vozač i preduzetnik, prilazi mi pomoći, otvara vrata. Čovjek diže glavu s volana. Živ je!!!! Hvala Bogu! Živ je! Vičem”, izvucite ga napolje, izvucite – auto se dimi! Izvlačimo ga”.

FOTO: FACEBOOK/VIOLETA JELIC

“Dezorijensiran, ne zna što se dogodilo, slomljenog nosa, ali živ! Trčim prema kamiončiću, radnici koji su se vjerojatno vraćali s posla, izvukli se već. Pipam ih po grudima, pitam jesu dobro, da li koga što boli, za mnom trči mlada žena, lijepa kao anđeo, ispituje ih jesu li dobro, razgovara, daje uputstva, priča s hitnom na telefon”.

“Neki automobili i dalje prolaze… Dok nas dvije žene unezvijereno letimo po auto-putu. Tu su i dvojica s natpisom na košuljama sch (Schachermayer) ćute i pomažu, drže ljude, traže trouglove, ćute i pomažu – pomažu! Drugi prolaze.. Svi su živi hvala Bogu!”

“Tada čovjek iz osobnog auta bez prednjeg dijela pita – gdje mi je dijete! Mrak, pozliće mi! Mladi vozač, ova dvojica iz sch-a prevrću sjedište, ja vičem gledajte pod ispod, u panici shvatam da nema vjetrobrana! Možda je dijete izletjelo kroz prozor. Mrak je, kud da tražimo”.

“Tresem vozača, pitam ga je li zna gdje je bio, kud je krenuo? Mladi preduzetnik pronalazi njegov mobilni, ja mu naređujem da zove ženu da joj kaže da je živ i pita je gdje su djeca!”

FOTO: FACEBOOK/VIOLETA JELIC

“Djeca su kući s njom. Hvala Bogu, kući su. Dolazi policija..čujem mladu ženu da govori policajcu kako su svi ok, da je ona ljekar i da je ona zvala hitnu. Pružam joj ruku, predstavlja se – nešto, Barajaktarević, doktorka Barjaktarević s Rebra”.

“Govori mi da su svi dobro. Govori policajcu da su svi dobro i pri svijesti. Policajac nas pita što smo vidjeli. Govorim iskre, samo iskre, bila sam prva iza sudara, ostali su stali pomoći. Ostali su LJUDI koji su stali pomoći. Policajac nam govori da možemo svi ići… I odlazimo mladi vozač preduzetnik i momci iz sch-a, doktorka i ja. Pozdravljamo se i pružamo ruke – svi su živi”.

 

24sata.hr

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com