GEJ BOGORODICA I DRUGE ŠOKANTNE SLIKE SA BG PRAJDA: Osvajanje slobode vrijeđanjem religijskih osjećanja - Volim Podgoricu

GEJ BOGORODICA I DRUGE ŠOKANTNE SLIKE SA BG PRAJDA: Osvajanje slobode vrijeđanjem religijskih osjećanja

i Prajd ove godine protekao je u veseloj atmosferi, muzici i šarenilu – ljudi su pozirali sa zastavama duginih boja, šarenom šiminkom, neobičnim frizurama.

Međutim, kontroverza svake Parade ponosa je korak dalje u seksualizaciji, koji u nekim zapadnim zemljama ide čak i do skidanja do gole kože, plesa koji ne dolikuje ulici i scena koje ne žele baš svi da gledaju.

Neki takvo ponašanje brane idealom slobode, objašnjavaju kao svojevrsni protest ili jednostavno kažu da takve manifestacije i služe da se razbije tradicija, uštohlčjenost i stege i da se napravi korak dalje ka seksualnoj slobodi.

Prošle godine podigla se velika debata oko tranvestita obučenog u narodnu nošnju, kao i oko učesnica koje su se predstavile kao Vlažena Marija i Ostroga. Polemisalo se da se time ne pomaže ugroženim grupama, da se ni LGBT osobe ne osjećaju prijatno kada ih neko na taj način promoviše, ali i da je to što rade vrijeđanje vjere i tradicije.

Ove godine zabilježilo smo neke od prizora koji bi mogli da izazovu nove polemike u javnosti.

Parada ponosa 2019

Foto: M. B.

U jednom momentu, ispred kamiona koji je bio na čelu povorke, zaigrale su plesačice koje svojom koreografijom podsjećaju na one iz noćnih klubova.

Parada ponosa 2019Foto: M. B.

Prenaglašena šminka, kontroverzne suknjice i kožni crveni kombinezon privukli su priličnu pažnju.

Parada ponosa 2019

Foto: M. B.

Među raznim parolama našla se i jedna koja baš i nema veze sa pravima LGBT osoba, poput “Albanci su naša braća”.

Parada ponosa 2019

Foto: M. B.

Neki umjetnici su donijeli i ikonu za koju će mnogi reći da vrijeđa njihova religijska osećanja.

Parada ponosa 2019

Foto: M. B.

Svako može da obuje štiklice, ali teško da će ovaj tip na Prajdu osvojiti baš toliku slobodu da sjutra u njima uđe u autobus i da ga niko ne pogleda čudno.

Parada ponosa 2019

Foto: M. B.

Telegraf.rs

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com