NAPADNUTI PREDSTAVNICI ORGANIZACIJE KOD I MJEŠTANI: Snimali mini elektrane pa DOBILI BATINE! - Volim Podgoricu

NAPADNUTI PREDSTAVNICI ORGANIZACIJE KOD I MJEŠTANI: Snimali mini elektrane pa DOBILI BATINE!

Višemjesečni nesporazumi imeđu Marinka Miškovića, koji posjeduje imanje i kuću u andrijevičkom selu Jošanica, i investitora Igora Mašovića (brata predsjednika opštine Andrijevica Srđana Mašovića), koji gradi nekoliko mini-hidroelektrana na Mojanskoj rijeci u Andrijevici, juče su prerasli u fizički obračun, piše Dan.

U jednom trenutku, dok su predstavnici organizacije KOD snimali situaciju u vezi sa izgradnjom mini-elektrana, došlo je do fizičkog sukoba između Miškovića i Mašovića, o čemu posjedujemo audio-zapis. Mišković je u tom sukobu zadobio povrede.
Slučaj je andrijevičkoj policiji prijavio Srđan Perić, predstavnik organizacije KOD iz Podgorice, koji tvrdi da su tom prilikom Mašovićevi radnici prijetili njemu i njegovoj ekipi koja je došla u sela ispod Komova da sagleda situaciju oko izgradnje malih hidroelektrana.

Perić je u stanici andrijevičke policije kazao da je imao urednu dozvolu za snimanje u Mojanskoj rijeci, ali da se i pored toga, zajedno sa kolegom Boškom Milovićem, našao u dramatičnoj situaciji.
Na audio-snimku koji je Perić dostavio našoj redakciji čuje se kako je došlo do sukoba između Mašovića i Miškovića. Na snimku se čuje kako Mišković govori da mu je investitor prilikom izgradnje mini-hidroelektrana oštetio oko dvije hiljade kvadrata imovine, kao i vodozahvat sa vodeničkim kanalom, te da mu je okrenuo rijeku na imanje.

S druge strane, Mašović je kazao da mu Mišković traži 15.000 eura i da je to reket. Mišković tvrdi da mu je nuđeno 10.000 eura da im sve oprosti, na šta je reagovao Mašović tvrdeći da to nije tačno.
– On mene reketira. Sad idem da te prijavim u policiju. Ja mu nijesam oštetio nijedan kvadrat imanja – čuju se na snimku Mašovićeve riječi, nakon čega se čuje galama.
Na snimku se čuje i kako ih Perić usred rasprave pita da li su saglasni da KOD ovaj snimak koristi u obradi ovog sličaj, a i Mišković i Mašović odgovaraju da može. Potom se opet čuje galama i prijetnje jednog od radnika:„`Oćeš da te zavrljaždim jednom da ti svici na oči odu.”
– Prilikom snimanja same rijeke, građanin Marinko Mišković nam je ukazao na svoj problem koji ima u vezi sa izgradnjom male hidrocentrale na pomenutoj rijeci. Nakon što smo uzeli video-izjavu od Miškovića u vezi sa problemima koji prouzrokuje gradnja hidroelektrane, prišao nam je investitor Igor Mašović, koji je tada počeo raspravu sa Miškovićem, kojom prilikom su obojica iznosili svoje argumente. Tada smo pitali obojicu da li su saglasni da snimamo njihov razgovor u glasovnom formatu, na šta su obojica pristali i saglasili se da taj materijal može biti korišćen u daljem prezentovanju slučaja ove male hidroelektrane, a u vezi sa čim imamo i odgovarajući audio-zapis. Nakon fizičkog sukoba koji je pri kraju polemike izbio između njih dvojice, kolega i ja smo stali između njih i spriječili dalji sukob, a teren je bio jako opasan, a gospodin Mišković je bio ozlijeđen i nalazio se u strmini bliže rijeci, pa je postojala opasnost od njegovog survavanja u rijeku.

Tada je nekoliko radnika investitora krenulo ka nama, a N.N. lice poznato investitoru direktno je prijetilo kolegi i meni. Tada je Mašović spriječio nasrtaj na nas, a nakon nekoliko minuta veoma mučne atmosfere svi učesnici su napustili mjesto ovog sukoba – naveo je Perić u izjavi datoj policiji.
Igor Mašović nam je u telefonskom razgovoru potvrdio da je došlo do fizičkog kontakta između njega i Miškovića, ali tvrdi da su nakon toga izgladili odnose.
– Mišković je cijelo vrijeme tvrdio da sam mu ja oštetio imanje i da za to treba da mu platim 15.000 eura. Ja sam mu odgovorio da hoće da me reketira u datom slučaju, jer mu ja nijesam nanio nikakvu štetu prilikom izgradnje mini-hidroelektrane. Nakon toga je došlo do guranja, ali se sve završilo bez posledica.

Na kraju smo izgladili odnose. Poslije svega izjavljujem da sam spreman da Miškoviću platim duplo više od onoga što on traži samo ako nadležni procjenitelji utvrde da sam pričinio štetu na njegovom imanju – izjavio je Mašović za naše novine i dodao da su se njegovi radnici uplašili od drona koji je snimao cijelu situaciju i da su zbog toga reagovali.
Marinko Mišković juče nije odgovarao na naše telefonske pozive.
Iz policije su nam kazali da su dobili prijavu i da postupaju po njoj.

Izvor dan.co.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com