OBIŠLI 25 ZEMALJA BEZ NOVCA: Evo kako da PROPUTUJETE ako niste pri parama! (VIDEO/FOTO) - Volim Podgoricu

OBIŠLI 25 ZEMALJA BEZ NOVCA: Evo kako da PROPUTUJETE ako niste pri parama! (VIDEO/FOTO)

U poplavi loših vijesti i nebitnih tema koje su postale gotovo svakodnevica, lijepo je naići na ovakvu priču i vidjeti da ima i onih kojislijede životne snove. Francuski blogeri Žulien i Margo, zaljubljenici u putovanja, odlučili su da vide cijeli svijet. Ali – bez korištenja avio prevoza.

Priča nije svakidašnja, a govori kako je nekad jednostavno važno pratiti svoje snove. Ovaj francuski par do 2016. radio je dobro plaćene poslove u farmaceutskoj industriji, ali uprkos zaradi i lagodnom načinu života, nisu osjećali zadovoljstvo, pa su odlučili napustiti sve i krenuti na putovanja.

Prije odlaska, postali su domaćini kauč surferima, a uskoro su to postali i sami – najčešće putujući autostopom i spavajući na tuđim kaučevima.

„Uskoro smo postali više inspirisani načinom putovanja, nego odredištem, lutamo lagano bez određenog cilja i tražimo savjete od lokalaca što je najbolje vidjeti u njihovoj zemlji“,  objašnjavaju za Lonely Planet.

Par je sad već na putovanju pune tri godine, prešli su 25 zemalja, a od Francuske su stigli do jugoistočne Azije. Autostopom su prošli više od 60 hiljada kilometara koristeći 1167 vozila, dodatnih 4500 kilometara prešli su brodom, a ukupno su prespavali kod 235 domaćina.

Nisu zaobišli ni Crnu Goru, a kao zanimljivost iz naše zemlje naveli su činjenicu da koristimo euro, a da nismo dio Evropske unije.

Dopao im se Kotor, a boravili su i u Tivtu.

Žulijen i Margo sve dogodovštine bilježe na svojoj stranici Serial Hikers koja će vam pružiti mnoštvo informacija, a i odgovor na pitanje – kako putovati mnogo, a jeftino. Tu su naravno,slike, videozapisi i ostale stvari iz 25 zemalja.

„Naš savjet potencijalnim putnicima je da zaborave neke stvari koje su naučili o društvu i kulturi. Susreli smo neke sjajne ljude u zemljama prilično loše reputacije, tako da, budite sigurni u sebe i slijedite svoj instinkt. I da, iskoristite svaki trenutak za putovanja“, poručuje ovaj simpatični francuski dvojac.

Punkufer.hr

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com