Home / PG INFO / Aktuelno / PODGORIČANIN ČETVOROSTRUKI UBICA, ALI NI TU NIJE KRAJ!? Crnogorska policija traži DNK, postoji JOŠ NJEGOVIH ŽRTAVA?
Foto kurir.rs

PODGORIČANIN ČETVOROSTRUKI UBICA, ALI NI TU NIJE KRAJ!? Crnogorska policija traži DNK, postoji JOŠ NJEGOVIH ŽRTAVA?

Predstavnici Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) tražili su od srpskih kolega da im za potrebe DNK vještačenja, dostave bris Podgoričanina Marjana Vujačića, koji je u toj državi pritvoren u junu, nakon što je uhapšen zbog likvidacije Jugoslava Cvetanovića u septembru 2017. godine u Vranju.

To je “Vijestima” kazao njegov pravni zastupnik, advokat Borivoje Borović, rekavši da se njegov klijent neće protiviti zahtjevu koji je stigao juče.

Specijalno tužilaštvo rukovodi istragama ubistava Podgoričanina Veselina Kalezića i Mila Ilića.

“Sve i da hoće, ne može prema zakonu da odbije da se od njega uzme bris, ali svakako pristaće na to”, kazao je Borović.

Objasnio je da to nije jedina zamolnica koja je stigla od crnogorskih nadležnih organa.

Nedavno je, kaže, u cilju antropološkog vještačenja obavljeno fotografisanje njegovog klijenta.

“Prije nekoliko dana došao je vještak Nemanja Radojević iz Crne Gore, koji ga je fotografisao iz svih pozicija i koji će na osnovu video zapisa koji postoji u Crnoj Gori, pokušati da obavi antropološko vještačenje, odnosno da li osoba sa snimka odgovara njemu”, rekao je Borović.

Uprkos svemu, advokat tvrdi da njegov klijent do sada nije saslušan na okolnosti ubistva počinjenih u Crnoj Gori.

Podgoričanin Marijan Vujačić uhapšen je 12. juna u Novom Sadu sa falsifikovanim ispravama. Nakon hapšenja otkriveno je da ga policija sumnjiči za čak četiri ubistva u tri države.

Paralelno sa istragom koju protiv njega vodi Tužilaštvo za organizovani kriminal zbog falsifikovanja dokumenata, istražni organi Srbije i Crne Gore prikupljaju dokaze protiv njega u slučaju ubistava za koje ga sumnjiče.

To znači da će vještak na osnovu fotografija koje je napravio utvrditi da li je on osoba sa snimka nadzornih kamera koja u Podgorici ubila Mila Ilića, povezivanog sa kavačkim klanom.

Već pet dana kasnije, u petak, Vujačić je morao da se suoči sa novim krivičnim djelom koje mu se stavlja na teret – ubistvom Jugoslava Cvetanovića, rođenog brata ubice Nikole Bojovića – Saše Cvetanovića Pitbula koje se dogodilo u Vranju u septembru 2017. godine.

Kako saznaje ovaj list, nakon što mu je uručena krivična prijava, a on obavio povjerljiv razgovor sa svojim braniocem Borivojem Borovićem, Vujačić je odlučio da se brani ćutanjem.

– U krivičnoj prijavi koja mu je uručena nalazi se i DNK vještačenje koje ga povezuje sa ubistvom – kaže izvor “Blica” upoznat sa slučajem.

Istog dana, kako saznajemo, srpskom pravosuđu od kolega iz Crne Gore stigao je zahtjev kojim se traži da se osumnjičenom uzme uzorak DNK.

– Nakon što se uzme njegov DNK, on će se uporediti sa tragovima koji su pronađeni na mjestima ubistva Mila Ilića i Veska Kalezića za koja se sumnjiči – objašnjava sagovornik.

Podsjećanja radi, ime Marijana Vujačića povezuje se sa četiri ubistva u tri države.

Ubijen je u Amsterdamu sat vremena pošto je letom iz Švedske došao u glavni grad HolandijeFOTO: PRIVATNA ARHIVA
Ubijen je u Amsterdamu sat vremena pošto je letom iz Švedske došao u glavni grad Holandije

On se sumnjiči za ubistva Jugoslava Cvetanovića, rođenog brata ubice Nikole Bojovića Saše Cvetanovića Pitbula, ubistva Gorana Tasića Gokčeta, Mila Ilića i Veska Kalezića u Crnoj Gori.

Ubijen je u septembru 2017. godine u neosvetljenom haustoru zgrade FOTO: VRANJSKE NOVINE / PRIVATNA ARHIVA
Ubijen je u septembru 2017. godine u neosvetljenom haustoru zgrade “Lepa Brena” u centru Vranja

Jugoslav Cvetanović, za čije je ubistvo Vujačić juče saslušan, ubijen je 27. septembra 2017. godine u neosvijetljenom haustoru zgrade “Lepa Brena” u centru Vranja. U njega je ispaljeno 30 metaka iz oružja sa prigušivačem.

Pripadnik kavačkog klana ubijen je nasred ulice u Podgorici sa 13 hitaca u leđa početkom maja ove godineFOTO: FACEBOOK / PRIVATNA ARHIVA
Pripadnik kavačkog klana ubijen je nasred ulice u Podgorici sa 13 hitaca u leđa početkom maja ove godine

Prema operativnim podacima, Vujačić slovi za osobu blisku ljudima iz vrha škaljarskog klana, a bio je angažovan i od kriminalnih struktura sa kojima kotorska ekipa sarađuje.

Podgoričanin, označen kao visokorangirani pripadnik kavačkog klana, ubijen je sa 10 hitaca iz pištoljaFOTO: FACEBOOK
Podgoričanin, označen kao visokorangirani pripadnik kavačkog klana, ubijen je sa 10 hitaca iz pištolja

Škaljarski klan je povezan sa zemunskim, na čijem čelu je Luka Bojović, za kojeg se vjeruje da je naručio i platio ubistvo Jugoslava Cvetanovića kako bi osvetio likvidaciju svog brata Nikole.

Za smrt Nikole Bojovića osuđen je Saša Cvetanović (brat Jugoslava), koji je počinio zločin 29. aprila 2013. godine u Beogradu.

Vujačić je uhapšen u okviru akcije za koruptivna krivična djela.

Uhapšen zbog falsifikovanja

Vujačić je uhapšen u okviru akcije za koruptivna krivična djela. Osim njega, slobode su lišeni i policajka J. P. (39) i Novosađanin N. B. (41). Protiv policijske službenice Z. D. (54) podnijeta je krivična prijava. Sumnja se da su one omogućile da se Vujačiću izdaju lažna dokumenta sa njegovom fotografijom na ime Miloš Begović.

Izdavanje lažnih dokumenata plaćeno je 1.500 evra.

volimpodgoricu.me/Blic/Vijesti

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com