ŠOK PRIČA IZ URGENTNOG: Pacijentu izvukli bilijarsku kuglu iz anusa! - Volim Podgoricu

ŠOK PRIČA IZ URGENTNOG: Pacijentu izvukli bilijarsku kuglu iz anusa!

 

Doktori Urgentnog centra u Beogradu obavili su prošle nedjelje nesvakidašnji hirurški zahvat. Oni su Beograđaninu P. R. starom oko 35 godina iz anusa izvadili bilijarsku kuglu!

Kako saznajemo, pacijent je došao u Urgentni sa jakim bolovima u debelom crijevu i zatražio hitnu pomoć doktora. Kako nije odmah htio da kaže šta je uzrok bola, dežurni ljekar je posle niza pregleda obavio i kolonoskopiju, odnosno pregled anusa. Tada je na ekranu ugledao zaglavljenu loptu, koja je bila toliko duboko da je jedini spas bila operacija.

Posle višečasovne intervencije, bilijarska kugla je izvađena, a pacijent je ostao par dana u bolnici, nakon čega je otpušten na kućni oporavak. Ljekari iz Urgentnog centra kojii su pregledali pacijenta ostali su u šoku kada su prilikom kolonoskopije uočili poveći okrugli predmet. Još veći šok je uslijedio kada su vidjeli da je u pitanju zaglavljena bilijarska kugla.

“Pacijent P. R. star oko 35 godina prije desetak dana došao je u našu ustanovu i žalio se na nepodnošljive bolove u stomaku, na nadutost i zatvor. Posumnjali smo da je u pitanju abdomen i podvrgli ga raznim analizama – od krvne slike, urina, pregled gastroenterologa, hirurga… Išao je od ambulante do ambulante, ali su nalazi bili u redu, iako je njemu bivalo sve gore. Negirao je da je nešto pojeo, popio, povrijedio se…

Kod takvih slučajeva kada ultrazvuk abdomena ne pokazuje nikakav probleme, ostaje samo kolonoskopija, odnosno pregled rektalnog dijela. Pacijent je tek tada, prije početka tog pregleda, vidno preplašen, stidljivo i tiho rekao ljekaru da mu se u anusu nalazi bilijarska kugla”, otkriva je izvor.

” Dežurna ekipa bila je iznenađena, iako smo na takvom radnom mestu da svašta viđamo. Kada smo na skeneru vidjeli strano tijelo koje je bilo duboku zaglavljeno, prvo smo pokušali da predmet izvučemo vakumom. Pošto nije bilo moguće, odlučili smo se za operaciju. Nakon nekoliko sati, iz anusa pacijenta izvučena je bilijarska kugla sa brojem 8. Na sreću, sve je prošlo bez posljedica, težih povreda i unutrašnjeg krvarenja, pa je nakon oporavka pacijent otpušten kući – ispričao nam je sagovornik.

 

Kurir.rs/Informer

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com