Bivši šef podgoričkih VATROGASACA propustio da prijavi 6.000 eura PRIHODA - Volim Podgoricu

Bivši šef podgoričkih VATROGASACA propustio da prijavi 6.000 eura PRIHODA

Doskorašnji komandir Službe zaštite Glavnog grada, Andrija Čađenović, tokom dvogodišnjeg perioda nije prijavio oko šest hiljada prihodovanih eura, utvrdila je Agencija za sprečavanje korupcije.

U odluci je navedeno da Čađenović za 2016. nije prijavio razliku u ostvarenim ličnim primanjima od strane Službe zaštite Glavnog grada od 2.683 eura, odnosno 3.318 eura za 2017. godinu.

Naime, Čađenović je u izvještaju o prihodima i imovini za 2016. godinu prijavio prihod od 12.590 eura, a za 2017. prihod od 12.966 eura. Provjerom u bazi podataka Poreske uprave ASK je utvrdila da je on u prvom slučaju zaradio 15.273, a u drugom 16.285 eura, čime je prekršio odredbe Zakona o sprečavanju korupcije.

On je izjavio da se radi o tehničkom propustu, s obzirom da nije znao kako da unese podatke pa je nastala razlika zbog izostavljanja prihoda na osnovu minulog i prekovremenog rada i dežurstava tokom te dvije godine. Dodao je kako se radi o pogrešnoj definiciji zarade jer se, prema njegovim tvrdnjama, u nju ne uračunavaju minuli i prekovremeni rad. Dao je saglasnost za pristup bankovnim računima.

Njemu prema propisima pomenutog zakona prijeti kazna od 500 do dvije hiljade eura.

Čađenović je ove godine premješten na poziciju izvršnog direktora gradskog preduzeća “Čistoća”.

(FOS Media)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com