GRADONAČELNIK NIJE ZADOVOLJAN: Zaposleni u opštini NE POŠTUJU radno vrijeme, pravila oblačenja i ZLOUPOTREBLJAVAJU pravo na pauzu - Volim Podgoricu

GRADONAČELNIK NIJE ZADOVOLJAN: Zaposleni u opštini NE POŠTUJU radno vrijeme, pravila oblačenja i ZLOUPOTREBLJAVAJU pravo na pauzu

 

Gradonačelnik Ivan Vuković poslao je dopis sekretarima, načelnicima, šefovima službi u Glavnom gradu u kome je saopštio niz upozorenja i konastatacija kako nije zadovoljan radom dijela zaposlenih u lokalnoj samoupravi. Vuković navodi da je nova uprava grada nastojala da obezbijedi optimalne uslove za rad, i poboljšanje ambijenta, konitinuiranim nagrađivanjem, i organizacijom službenih putovanja. Vuković navodi da praksa nove uprave nije dala željani rezultat, pa su mogući smjene i otkazi. Vuković u dopisu tvrdi da se radno vrijeme ne poštuje, sporno je oblačenje i korišćenje pauza.

“Od momenta stupanja na dužnost, gradska uprava je nastojala da obezbijedi optimalne uslove za rad zaposlenim u sistemu Glavnog grada. To se, osim poboljšanja ambijenta u kome rade zaposleni, nabavke nove opreme i vozila, ogleda u kontinuiranom nagrađivanju onih koji se ističu u poslu, kroz isplatu varijabila, organizaciju službenih putovanja…Takva praska, međutim, nije rezultirala odgovarajuim odnosom prema radnim obavezama jednog broja zaposlenih. Naime, uprkos pomenutim naporima uprave grada, evidnetno je da se C, piše u Vukovićevom dopisu.

Gradonačelnik se osvrnuo i na sudsku zaštitu i prava koja preko suda žele da izbore zaposleni.

“Istovremeno, zaposleni u Glavnom gradu su veoma revnosni u pogledu pozivanja na Ustavom i zakonima države Crne Gore garantovane zaštite radnih prava, o čemu svjedoče i brojne tužbe protiv naše institucije. U svjetlu te činjenice, a zbog potrebe da Glavi grad zaštiti svoje interese i ugled i od onih koji ga, svojim ponašanjem, svjesno ili nesvjesno urušavaju, svi oni za koje se ustanovi da se na neadekvatan način odnose prema poslu koji obavljaju, biće ubuduće sankcionisani, najprije finansijski, a potom i prestankom radnog odnosa”, piše u dopisu Vukovića.

Gradonačelnik rukovodioce u dopisu podsjeća i na odgovornost prema poslu.

“Koristim priliku da starješine organa podsjetim na odgovornost koja im, u ovom smislu, po funkaciji pripada i upozorim da ću, ukoliki se slične negativne prakse nastave i u narednom periodu, biti prinuđen da pristupim izmjenama strukture rukovodnog kadra Glavnog grada. Rad u Glavnom gradu ima privilegiju, onima koji to ne razumiju ili ne uvažavaju, nije ni mjesto u našem kolektivu”, zaključuje Vuković u dopisu.

Prva punionica za električne automobile

U Podgorici je puštena u rad prva javna punionica za električne automobile. Punionica je postavljena ispred Skupštine glavnog grada, na raskrsnici ulica Njegoševe i Vučedolske i prva je od tri planirane javne punionice u Podgorici.

Punionice su nabavljene u okviru projekta Razvoj niskokarbonskog turizma, kroz partnerstvo Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i Ministarstva održivog razvoja i turizma, u saradnji sa Glavnim gradom.

Prva punionica za električne automobile(Foto: Glavni grad)

Tim povodom, stalna predstavnica UNDP u Crnoj Gori Daniela Gašparikova je istakla da „će prva javna punionica za električne automobile, podstaći dalji razvoj mreže punionica u Crnoj Gori. Do kraja oktobra još dvije punionice biće instalirane u Podogrici, a do kraja godine ukupno jedanaest širom Crne Gore. Lako dostupna infrastruktura za punjenje je preduslov za prelaz na električna vozila, budući da su elektrifikacija i rješenja za e-mobilnost ključni faktori za smanjenje emisije CO2.

Rasprava o rebalansu budžeta 1. oktobra

Rasprava o rebalansu gradskog budžeta i uvećanju za 10, 4 miliona održaće se na sjednici Skupštine glavnog grada zakazanoj 1. oktobra.

Rebalansom budžet Glavnog grada raste za 10, 4 milona eura koje će vlast rasporediti tako da u kapitalna izdavanja ide osam miliona, za otplatu duga 176.800 i u tekuću potrošnju 1.231.000 eura.

Na dnevnom redu sjednice su i odluke o lokalnim administrativnim taksama, komunalnim taksama, o finansiranju sporta u gradu, i odluka o prenosu prava susvojine na građevsko zemljištu o pravu preče kupovine… Na dnevnom redu pred odbornicima će biti i tri urbanistička plana.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com