Hadronska kancer terapija najsavremeniji i najuspješniji metod za liječenje - Volim Podgoricu

Hadronska kancer terapija najsavremeniji i najuspješniji metod za liječenje

Početak druge faze Međunarodnog instituta za održive tehnogologije u jugoistočnoj Evropi biće ozvaničen danas u Budvi, a ministarka nauke Sanja Damjanović ističe da je njegova srž hadronska kancer terapija koja predstavlja najsavremeniji i najuspješniji metod za liječenje velikog broja njegovih različitih vrsta.

“Upravo bi ovaj metod liječenja bio dostupan svim građanima u regionu kroz Institut, što ga svrstava u jedan od najljepših primjera projekata ‘nauke za društvo’”, kazala je za “Vijesti” Damjanovićeva.

Istakla je i da bi projekat bio jedinstven u svijetu, jer bi Institut bio ustanova u kojoj bi 50 odsto vremena bilo odvojeno i za istraživanja iz biomedicine.

“Na projektu bi radilo oko 1.000 istraživača, naučnika, inžinjera, fizičara i doktora, dok bi broj pacijenata pokrivao potrebe teritorije od oko 20 miliona stanovnika”, kazala je.

Vijesti

1 komentar

  1. I simply wished to appreciate you yet again. I’m not certain what I would have achieved without the entire advice documented by you regarding such area. Certainly was a depressing situation in my position, but encountering this professional avenue you processed that made me to cry for happiness. I am just happier for your information and even wish you really know what a powerful job you happen to be providing teaching people today by way of your web blog. Most probably you have never come across any of us.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com