PODGORICA: Tužioci da ispitaju da li je Stanković primao mito - Volim Podgoricu

PODGORICA: Tužioci da ispitaju da li je Stanković primao mito

Crnogorsko tužilaštvo mora istražiti izjavu da je vrhovni tužilac Ivica Stanković primao mito.

To je “Vijestima” rekao ekspert za borbu protiv korupcije i nekadašnji član Grupe zemalja za borbu protiv korupcije (GREKO) Drago Kos.

U isto vrijeme, poručuje Kos, tužilaštvo mora i da ponudi javnosti zaključak procesa koji se tiče sekretara Vrhovnog državnog tužilaštva (VDT) Nenada Vujoševića – da ga optuži ili da slučaj zatvori.

KOS

“U svakom slučaju, situacija je jako čudna i zahtijeva dužnu pažnju tužilaštva. Tužilačka organizacija mora da dokaže da ima integritet da na oba nivoa slučaja sprovede nepristrasnu istragu”, ocijenio je Kos.

Istakao je da nije nepoznato da su funkcioneri pod istragom i mjerama tajnog nadzora.

“Jer niko nije imun na korupciju, pa ni funkcioneri u tužilaštvu”, pojasnio je on, dodajući da smatra da je Duško Knežević potencijalno imao više razloga zbog kojih je crnogorskoj javnosti ponudio snimke razgovora sa Vujoševićem.

“Ili mu njegove usluge više nijesu bile potrebne ili je njegova namjera da ruši bitnije funkcionere. Možda je cilj bio i da se riješi tužilaca koji mu nijesu naklonjeni. Na sva ova pitanja, tužilaštvo mora dati odgovor, i to preciznom i nepristrasnom istragom”.

Kos je dodao i da je “za svaku instituciju neprijatno kad u njenim redovima ima korumpiranih funkcionera”.

“Ništa nije bolesnije po instituciju nego saznanje da neko od njenih visokih zvaničnika uzima mito”, zaključio je on.

Knežević je prije par dana objavio audio-snimak telefonskog razgovora sa Vujoševićem na kom se čuje kako sekretar Vrhovnog državnog tužilaštva govori da je uzimao novac od biznismena i davao ga Stankoviću.

Specijalni državni tužialc Milivoje Katnić nakon toga kazao je da zasada neće saslušati Stankovića i da nema dokaza da je vrhovni državni tužilac sa Vujoševićem “komunicirao u vezi sa tim pitanjem”.

Knežević je juče objavio dio novog snimaka na kojem navodno razgovara sa Vujoševićem.
Objasnio je da je to samo dio snimka, i najavio da će danas u podne objaviti čitav.
Na snimku se čuje kako Kneževiću sagovornik objašnjava da neko ne može biti pušten odmah “da ne bude da si me prestrašio”.

“Ako ga sud ne pušti, on će ga puštit, samo nemoj objavljivat danas i sjutra ništa. On će ga u ponedjeljak puštit, ja ti se kunem. Ja sad ulazim direktno sa njim u pregovore, ja pregovaram, bez Ivice. Ja sam danas bio lično s njim, Lidija me zvala – dođi, zove te Katnić”, čuje se na snimku.

Knežević tvrdi da se Vujošević prije nekoliko dana navodno sastao sa Katnićem kako bi razgovarali o Kneževićevom kumu, Dejanu Sekuliću, uhapšenom u avgustu, nakon što je Knežević, kako je kazao, prijetio da će objaviti snimke “na kojima se vidi kako Nenad Vujošević uzima pare za tužioce i za ljude korumpirane u sistemu VDT-a.”

“Rijaliti na konferenciji tužilaštva”

Lider pokreta URA Dritan Abazović ocijenio je da je najnovija afera sa telefonskim snimkom razgovora Kneževića i Vujoševića dokaz da državni aparat ne postoji i da su sve institucije ogrezle u korupciju i organizovani kriminal.

“Umjesto da su juče na pres konferenciji tužilaštva sijevale ostavke, mi smo prisustvovali jednom rijalitiju, neozbiljnom odnosu i prema temi i prema građanima što državu vodi u ozbiljno stanje urušavanja svih institucija”, kazao je Abazović.

Funkcioner Ujedinjene Crne Gore dr Nikola Raosavljević ocijenio je da najnoviji snimci telefonskih razgovora samo potvrđuju da je Crna Gora zarobljena i kupljena.

“Ne zaboravimo da zbog ovakvog stanja u državi imamo više mladih koji su odselili iz države, nego onih koji su sklopili brak i zasnovali porodicu”, kazao je on.

Vijesti

1 komentar

  1. POTREBNA JE HITNA KREDITA?
    Posudba novca kod nas znači brzu isplatu. Poslujemo s ciljem zatvaranja posla na obostrano zadovoljstvo. U većini slučajeva novac ćete dobiti u istom danu ili čak u roku od 15 minuta od podnošenja zahtjeva. Računajući na nas možete spavati mirno i bez stresa.
        Čak i ako ste u crvenom ili imate lošu kreditnu povijest, to ne znači da vam neće biti odobren novac. U samo nekoliko koraka putem interneta i računala, tableta ili pametnog telefona ispunite zahtjev za posudbu novca koji će odmah ići na obradu. Obratite nam se s povjerenjem. Kontaktirajte nas putem e-maila [email protected]

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com