PREDAO SE OSUMNJIČENI ZA POKUŠAJ UBISTVA: Leon Drešaj ušetao u zgradu policije - Volim Podgoricu

PREDAO SE OSUMNJIČENI ZA POKUŠAJ UBISTVA: Leon Drešaj ušetao u zgradu policije

Podgoričanin Leon Drešaj predao se juče policiji. On je saslušan kod tužioca i danas će biti predat sudiji za istrage Višeg suda u Podgorici. Policija je ranije raspisala nacionalnu potjernicu za Drešajem, koji se sumnjiči da je u Tuzima ranio sugrađanina Franja Nikolića (37). Drešaj je sam došao u policiju.

Pucnjava u kojoj je ranjen Nikolić dogodila se ispred poslastičarnice „Fantazija“ u Tuzima. Policija je za ranjavanje osumnjičila Drešaja, koji je nakon incidenta pobjegao sa lica mjesta.

I Nikolić i Drešaj su u policijskim evidencijama označeni kao bezbjednosno interesantna lica.

Nije poznat motiv pucnjave, a očevici tvrde da joj je prethodila kratka rasprava. Nakon razmjene uvreda, Drešaj je zapucao i pogodio Nikolića u predjelu nogu. Nikolić je odmah nakon pucnjave prebačen u Urgentni centar.

Uviđaj na licu mjesta obavili su pripadnici Centra bezbjednosti Podgorica i OB Tuzi. Kriminalistički tehničari su sa lica mjesta izuzeli tragove, koji su upućeni na vještačenje u danilovgradski Forenzički centar.

Leon Drešaj je javnosti poznat po debelom policijskom dosijeu, a samo tokom prošle godine hašen je nekoliko puta. Krajem te godine policija u Roterdamu je uhapsila Drešaja, koji je bio u društvu S.B. iz Podgorice, bivše pripravnice MUP-a u Direktoratu za vanredne situacije. Kod njega je tada pronađeno 20 hiljada eura i „blekberi“ telefon. Nakon što je saslušan, pušten je na slobodu, a novac i telefon su mu oduzeti.

Službenici Centra bezbjednosti Podgorica su nedavno u sklopu kontrole bezbjednosno interesantnih lica izvršili pretrese objekata koje koriste Mehmed Đoković (61), Zef (67) i Lindon Camaj (39) i Kristijan (23), Leon (46) i Viktor Drešaj (50). Tokom pretresa tih lokacija, policajci su pronašli i oduzeli 176.740 eura i 1.000 dolara, pet komada oružja – dva pištolja i tri puške, 326 metaka u ilegalnom posjedu, aparat za brojanje novca, bankarsku dokumentaciju i disk za snimanje podataka.

U objektima koje koristi Kristijan Drešaj pronađeno je 95 komada lovačke municije. Kod Leona Drešaja i Lindona Camaja nijesu pronađeni predmeti koji se, shodno ZKP-u, mogu privremeno oduzeti.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com