UHAPŠEN PODGORIČANIN MARKO POPOVIĆ - Volim Podgoricu

UHAPŠEN PODGORIČANIN MARKO POPOVIĆ

Podgoričanin Marko Popović uhapšen je sa dvojicom Kurda zbog sumnje da su pokušali da prokrijumčare oko 14 kilograma heroina, piše Dan.

Oni su uhapšeni na granici Turske i Iraka.

Drogu su prevozili u jednom od platnenih džakova sa mekinjama u prahu. Heroin je bio pomiješan pa je policija utvrdila prisustvo droge tek nakon vještačenja koje je trajalo petnaestak dana. Džakove su prevozili u kamionu sa prikolicom iračkih registarskih oznaka.

Popović je, navodno, privođen i nakon hapšenja braće E.T. i A.T. iz Rožaja, koji su prije dvije godine uhapšeni u Turskoj sa devet i po kilograma heroina, vrijednog preko milion eura.

Kako su tada prenijeli turski mediji, osumnjičeni su skoro deset kilograma droge upakovane u specijalno napravljene pojaseve oblijepili oko stomaka i nogu. Heroin je bio upakovan u manje kesice koje su bile sakrivene u specijalno napravljenim otvorima u prsluku. Dvojica Rožajaca su nakon hapšenja privedeni na saslušanje, nakon čega im je određen pritvor.

Popović je tada radio za istu agenciju za koju su radila i braća iz Rožaja, ali protiv njega nije bilo dokaza da je tada učestvovao u švercu heroina.

Tamošnja policija ispituje da li se u ovom slučaju radi o organizovanoj kriminalnoj grupi sa Balkana koja godinama krijumčari heroin i druge sintetičke droge preko teritorije Iraka i Turske.

DAN

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com