PODGORICA: Gradonačelnik kritikovao zaposlene, Suhih kritikovao gradonačelnika - Volim Podgoricu

PODGORICA: Gradonačelnik kritikovao zaposlene, Suhih kritikovao gradonačelnika

Ako postoji nezadovoljstvo u organizaciji radnog procesa mogao je gradonačelnik Ivan Vuković direktno sa saradnicima razgovarati i ukazati na sve što smatra da treba, ali bez stavljanja na papir, jer je ovako odjeknulo u javnosti i može dobiti razne konotacije, kazao je za Dan Đorđe Suhih, predsjednik Skupštine Glavnog grada.

Dan piše da je Vuković uputio je rukovodiocima pismo iznoseći niz konstatacija i kritika na njihov i račun zaposlenih u Glavnom gradu.

Između ostalog naveo je da je rad u službama ove lokalne samouprave privilegija ali da ima onih koji to ne razumiju i uvažavaju, pa će biti prinuđen da kažnjava jer nagrađivanje, između ostalog službenim putovanjima, nije dalo željeni rezultat.

Đorđe Suhih je istakao da je najbliže saradnike Ivan Vuković sam birao, a neke koje je zatekao odgovoran rad je preporučio da ostanu.

“Sve što je napisao u principu stoji. On rukovodi sistemom i ima pravo da svoje podređene opomene u smislu vremena i oblačenja. Vjerovatno da je u periodu ljeta došlo do malo opuštenijeg oblačenja, a možda i u radu. U principu, ako ćemo pravo, svi se trude da se zaposle u sistemu Glavnog grada i to jeste privilegija, posebno biti rukovodilac. Ja ovako ne bih uradio, već bih pozvao rukovodioce na sastanak, jer ovako ružno djeluje. Sad će te rukovodioce u šali da zavitlavaju. Ružno je što se stvara slika pritiska i principa straha. Ovakve prepiske nijesu poželjne zbog izlaska u javnost i može da se tumači na razne načine i da stvori lošu atmosferu”, kaže Suhih.

Ističe da ako neko ne radi dobro treba ga smijeniti, ali ne i upozoravati na ovaj način.

“Svuda postoje ljudi koji rade bolje i lošije. Nijesam primijetio da postoji neko ko urušava ugled Glavnog grada. Da postoji drastičan primjer lošeg rada i ponašanja već bi doveo do reakcije svih nas. Takođe, onaj kontekst za službena putovanja nije smio da upotrebi, ali mislim da je to samo nezgrapna rečenica. On može da prihvati ili ne nečije službeno putovanje. Vjerovatno je kao nagradu mislio to što im dozvoljava da putuju, a da ne bi trebalo”, istakao je Suhih.

On ne razumije ni vezu sa tužbama zaposlenih i sadašnjim radom.

“Neke stvari koje su se ranije dešavale, a nijesu bile ispravne dovele su do reakcije radnika. Samim tim što su dobijali na sudu znači da su imali pravo. Sve u svemu nezgrapno rečeno i ova vrsta komunikacije nije potrebna. Ovo su mu prvi saradnici i trebala je direktna komunikacija. Među najbližim saradnicima bilo je onih koji su ostali, ali su tu jer su dobro radili. SD je predložio određene rukovodioce, ali to smo uradili, jer su u prethodnom sazivu dobro radili. Svoje prve saradnike Vuković je sam birao”, naveo je Suhih.

On ovaj Vukovićev dopis uslovno rečeno doživljava kao dobronamjerni pritisak.

“Nije klasičan pritisak kad te neko opominje da radiš posao kako treba, ali je nepotrebno to činiti na ovaj način. Najveća ljutnja je kod starijih radnika. Njima je to zasmetalo, jer je on kratko tu, a već ih kritikuje. Njegovo je da motiviše radnike da rade što bolje, a kako će to da se ispoljava to je stvar ličnosti. Ja sam uvijek za dogovor i razgovor i sve da bude u kući. Značajno je i kako dolazimo na posao, kako komuniciramo sa građanima, ali i kako se međusobno ponašamo. Ako neko ne poštuje kodeks oblačenja to je za interni razgovor”, kaže Suhih.

Sekretari u Glavnom gradu juče nijesu bili raspoloženi za komentarisanje gradonačelnikovog pisma koje su dobili.

DAN

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com