NAPOKON: Suzana Mugoša napisala presudu za “DRŽAVNI UDAR” - Volim Podgoricu

NAPOKON: Suzana Mugoša napisala presudu za “DRŽAVNI UDAR”

Sutkinja Suzana Mugoša napisala je presudu  u slučaju “državni udar”, a ovjereni prepis presude otpremljen je strankama.

To je “Vijestima” rečeno iz podgoričkog Višeg suda.

“U predmetu protiv optuženih S. V. E. i dr., zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije iz čl. 401a st. 1 Krivičnog zakonika Crne Gore, krivičnog djela terorizam u pokušaju iz čl. 447 st. 1 u vezi čl. 20 Krivičnog zakonika Crne Gore i krivičnog djela pripremanje djela protiv ustavnog uređenja i bezbjednosti Crne Gore izvršenog putem podstrekavanja iz čl. 373 st. 1 u vezi čl. 24 st. 2 Krivičnog zakonika Crne Gore, presuda je pisano izrađena, a ovjereni prepis presude otpremljen strankama. Protiv ove presude stranke i branioci mogu izjaviti žalbu u roku od 15 dana od dana prijema prepisa presude Apelacionom sudu Crne Gore, preko Višeg suda u Podgorici”, navodi se u saopštenju.

U Višem sudu 9. maja izrečena je prvostepena presuda za pokušaj terorizma 2016. godine, na dan parlamentarnih izbora.

Lideri Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić i Milan Knežević, u tom predmetu nepravosnažno su osuđeni na po pet godina zatvora.

Na najveću kaznu osuđen je Rus Eduard Šišmakov – 15 godina robije zbog terorizma u pokušaju i stvaranja kriminalne organizacije, dok je njegovom zemljaku Vladimiru Popovu određena 12-godišnja robija za ista krivična djela.

Bivši komandant srpske Žandarmerije Bratislav Dikić, osuđen je na jedinstvenu kaznu od osam godina zatvora zbog terorizma u pokušaju putem pomaganja i stvaranja kriminalne organizacije, a Predrag Bogićević i Nemanja Ristić na sedam godina za ista krivična djela.

Nepravosnažnom presudom Srboljub Đorđević i Milan Dušićosuđeni su na po godinu i po zatvora, Branka Milić na tri godine zatvora, Dragan Maksić na godinu i devet mjeseci zatvora, dok je Kristina Hristić osuđena uslovno.

Vozač Demokratskog fronta Mihailo Čađenović osuđen je na godinu i šest mjeseci zatvora.

U optužnici piše da su dvojica Rusa organizovali kriminalnu grupu i vrbovali ostale članove radi sticanja nezakonite dobiti i moći, nasilnog rušenja vlasti i proglašenja izborne pobjede Demokratskog fronta i sprečavanja Crne Gore da pristupi NATO alijansi.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com