Peković bi sada da gradi dvije zgrade u Bečićima - Volim Podgoricu

Peković bi sada da gradi dvije zgrade u Bečićima

Podgorička kompanija „Spencer & Hill“ nekadašnjeg košarkaša Nikole Pekovića, smanjila je za petinu gabarite budućeg hotela i kondo hotela sa apartmanima za tržište, koje namjerava da gradi na mjestu akva parka, garaže i dvorišta hotelskog kompleksa „Mediteran“ u Bečićima.

Novo idejno rješenje dostavljeno je glavnoj gradskoj arhitektici Budve Ani Samardžić, koja je prije pola godine odbila da izda saglasnost Pekovićevoj firmi na idejno rješenje luksuznog hotela. Peković je namjeravao da gradi tri kule od po 11 do 15 spratova.

Nakon što mu je predočeno da ne može da gradi solitere koji su protivni mediteranskom duhu, Pekovićeva firma je uradila ekspresne promjene i na stolu Samardžićeve našlo se novo idejno rješenje, koje sada predviđa gradnju dvije zgrade, krila A i B, od po devet spratova, koje na sredini povezuje atraktivni stakleni most.

“Definitivna ostvarena bruto građevinska površina je 30.999 kvadrata, što je za 20 odsto manje od planom dozvoljene koja iznosi 38483 kvadrata. Hotel je visoke kategorije sa pet zvjezdica. U krilu A su predviđene hotelske sobe i penthaus apartmani na završnoj etaži, dok su u krilu B predviđeni kondo apartmani i VIP apartmani na tri završne etaže. Oba krila imaju po jedno unutrašnje i jedno spoljno jezgro vertikalne komunikacije“, piše u idejnom rješenju u koje su „Vijesti“ imale uvid.

Budući hotel u krilu A na nivou suterena i prizemlja obuhvata prostrani foaje.

“Na nivou mezanina je predviđen poslovni blok sa konferens salama, uz restoran sa terasom. Spa i wellness centar sa kafe-barom i palubom sa bazenom su pozicionirani na osmom spratu. Krilo ‘B’ na nivou prizemlja obuhvata kuhinju i glavni restoran sa izlazom na palubu sa bazenima, dok je na nivou mezanina pored apartmana, predviđen i kafe-bar sa terasom i baštom. Na šestom spratu se nalazi panoramski kafe-bar sa terasom, palubom i bazenom. Tehničke i magacinske prostorije, kao i parking prostor, obezbijeđeni su na tri podrumske etaže“, piše u idejnom rješenju.

Predlog ranijeg rješenja
Predlog ranijeg rješenja

Ukupan smještajni kapacitet hotela iznosi 238 jedinica sa do 500 ležaja, a pri ukupnom garažnom kapacitetu od 178 parking mjesta, od čega su 82 parking mesta namijenjena za ukupno 74 apartmanske jedinice.

Košarkaš je prije dvije godine trgovao “Mediteran” sa zemljištem za osam i po miliona eura.

Njegova firma je početkom godine dobila saglasnost od glavne budvanske arhitektice da rekonstruiše i dogradi hotel “Mediteran“.

Ukoliko bude sve realizovano, onako kako je ova firma planirala, hotelski kompleks „Mediteran“ biće najluksuzniji na budvanskoj rivijeri.

Peković je osim hotela, i vlasnik dvije najpopularnije diskoteke u Crnoj Gori, budvanskog „Top Hilla“ i kotorskog „Maximusa“, koje je takođe, po sopstvenom priznaju kupio nakon što je u firmama koje su njima upravljale bio uveden stečaj.

Osnovao i firmu za građevinski biznis

Da namjerava da se bavi građevinskim biznisom, proslavljeni košarkaš jasno je stavio do znanja kada je početkom godine osnovao kompaniju „Spencer& Hill construction“, čija je osnovna djelatnost izgradnja stambenih i nestambenih zgrada.

Ovo je treća po redu firma koju je Peković osnovao u Crnoj Gori od kada je kupio bečićki hotel „Mediteran“.

Prve dvije kompanije „Spencer & Hill“ i “Spencer & Hill team“, osnovane su za hotelski biznis, a novoosnovana kompanija, po svoj prilici, Pekoviću će rukovoditi izgradnjom novog hotelskog kompleksa i rekonstrukciju „Mediterana“. Kako piše u Centralnom registru privrednih subjekata, Peković je stoodstotni vlasnik firme.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com